reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin se chystá překročit svou historicky nejvyšší hodnotu

25.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Bitcoin se chystá překročit svou historicky nejvyšší hodnotu
Včera jsme se podívali na výkon nové GeForce RTX 3060 Ti i v těžbě kryptoměn a bohužel pro hráče jde o velice relevantní záležitost. Bitcoin už se totiž dostal velice blízko ke své historicky nejvyšší hodnotě. 
Koronavirová krize se pozitivně podepsala na několika odvětvích a přinesla také oživení zájmu o kryptoměny, jejichž král zvaný Bitcoin od začátku letošního pseudoškolního roku prudce a vytrvale roste. Aktuálně se už dostal nad 420 tisíc korun a může v podstatě každou chvíli překročit svůj rekord z konce roku 2017, kdy byl jen o několik tisíc výš. 
 
Bitcoin 
 
Stejně rapidní ale může být pochopitelně i pokles jeho hodnoty a otázka je spíše ta, kam před svým dalším pádem dokáže vystoupat, než praskne další bitcoinová bublina. Na Bitcoin je přitom obvykle vázána i hodnota dalších známých kryptoměn a nám může jít především o Ethereum, které se opět začalo vyplácet těžit na grafických kartách a jak jsme se nedávno přesvědčili, taková GeForce RTX 3060 Ti by mohla být velice vhodné těžební náčiní.
 
Aktuálně má Ethereum hodnotu přes 13 tisíc korun, která by ale mohla také velice rychle klesnout, takže investice do grafických karet pro těžbu je značně nejistá. V příštích měsících se přitom očekává velké oživení na burzách podporované velice slibným vývojem vakcín proti koronaviru a právě Bitcoin by se mohl rychle dostat do pozadí zájmu, ale to už bychom potřebovali křišťálovou kouli. Nicméně dle obchodníků oslovených lidmi z CNBC by se hodnota Bitcoinu mohla v příštích měsících dostat ještě mnohem výš a to dle jednoho na 34 až 74 tisíc dolarů a dle druhého dokonce až na 100 tisíc dolarů. No uvidíme.
 
Ethereum 
 
Dobrá zpráva pro zájemce o novou grafickou kartu je zatím ta, že hodnota Etherea zatím nemá blízko ke svému maximu z roku 2018, kdy dosáhla cca 1400 USD či 29 tisíc korun. Dnes tak není ani na polovině, takže s nafukující se hodnotou Bitcoinu se Ethereum nemůže rovnat a kdyby ano, mohli by hráči lačnící po nové grafice letošní rok rovnou odpískat.  


reklama