reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bulldog: Project Quantum dle Corsairu

31.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Bulldog: Project Quantum dle Corsairu
Společnost AMD nás před několika týdny překvapila projektem Quantum, pod nímž připravovala výkonné a malinké PC vybavené dvěma čipy Fiji. Nakonec se ukázalo, že se takového počítače asi nedočkáme, ale vypadá to, že otěže nyní převzal Corsair.
Corsair Bulldog totiž nápadně připomíná projekt Quantum od AMD, a to především svým vnitřním uspořádáním. Uvnitř má tak na základní desce Mini ITX sedět vodní chladič procesoru, přičemž s dalším vodním chladičem se počítá pro grafickou kartu. Ovšem v jiných ohledech se Bulldog zase od Quantum liší, a to především v tom, že jde o volnější systém, v němž budeme moci využít různý hardware, čili procesory a grafické karty, přičemž Quantum počítal spíše s využitím speciální karty se dvěma čipy Fiji.





V počítači Corsair Bulldog tak budeme moci využít standardní komponenty a vytvořit si malý, ale výkonný herní systém, který svým vzhledem dobře padne mezi ostatní elektroniku v obývacím pokoji. Můžeme jej tak označit i za počítač vhodný pro stále ještě chystaný operační systém Valve Steam OS.





Co nám tedy Bulldog nabídne? Jako DIY kit obsahuje samotnou skříň, efektivní zdroj formátu SFX a pak chladič Corsair Hydro Series H5 SF pro chlazení procesoru. Pro chlazení grafické karty využijeme rámeček HG10 a chladič Hydro Series H55, takže zde jsme limitováni tím, které karty tato sada podporuje, pokud tedy chceme vodní chladič využít. Corsair přitom s MSI plánuje vypustit na trh speciální model GeForce GTX 980 Ti, který již bude vybaven vodním chladičem a bude přímo určen pro montáž do Bulldogu. Jde přitom o chladič se 120mm radiátorem a ventilátorem, který je i v základní výbavě karet AMD Radeon R9 Fury X, čili tyto karty by snad také šlo do Bulldogu montovat.

Tisková zpráva mluví o použití 6. generace procesorů Intel Core, ale také udává, že je možné využít standardní desky formátu Mini ITX vybavené socketem a pochopitelně i slotem pro grafickou kartu. Není tak žádný důvod, proč bychom nemohli využít i desku s jinou platformou, třeba starší Haswell (Core 4. generace). Jenomže kit už bude obsahovat potřebnou základní desku, jejíž typ však Corsair neupřesnil a není také jasné, zda se nebude dodávat také verze bez desky.


Obsah balení:

  • skříň Bulldog
  • 600wattový zdroj formátu SFX
  • Hydro Series H5SF pro chlazení procesoru
  • základní deska Mini-ITX

Uvedená základní deska je založena na čipové sadě Intel Z170 pro procesory Skylake a je vybavena slotem PCI Express 3.0 x16, dvěma paměťovými sloty pro až 32 GB DDR4 na 2400+ MHz, 7.1kanálovým audiem (přes S/PDIF) a také WiFi 802.11 a/b/g/n/ac a Bluetooth 4.1. Dle oznámení o chystané kartě MSI bychom mohli uvažovat o tom, že i v případě desky si Corsair zvolil tuto značku, ale dle videa je zřejmé, že půjde o model od firmy Asus.

Cena kitu Bulldog byla již stanovena na 399 USD s dostupností později v tomto roce.

Zdroj: www.corsair.com/bulldog
reklama