reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bývalý šéfdesignér Applu bude pracovat pro Ferrari

28.9.2021, Milan Šurkala, aktualita
Bývalý šéfdesignér Applu bude pracovat pro Ferrari
Jony Ive pracoval 27 let pro Apple, kde stál za designem mnoha produktů této značky. Před dvěma lety založil vlastní firmu LoveFrom a jedním z dalších zákazníků bude legendární automobilka Ferrari.
Za designem mnoha produktů  značky Apple za posledního čtvrt století (ať už HW jako iMac, iPhone, iPad, iPod nebo SW jako např. operační systém iOS) stojí Sir Jony Ive. Tuto firmu ale v polovině roku 2019 opustil a založil vlastní studio LoveFrom. Tím se Ive osamostatnil a nyní může navrhovat design pro nejrůznější produkty pro různé společnosti. Jedním z klientů studia se stala nedávno služba Airbnb, dalším klientem je možná překvapivě automobilka Ferrari. Ve firmě vedle něj bude pracovat i Marc Newson, další z bývalých designérů Applu.
 
Ferrari 296 GTB
 
Více detailů o víceletém kontraktu zatím nemáme. I když je tu možnost toho, že budou stát za designem některého z vozů, pravděpodobnější je spíše práce na některých detailech nových aut Ferrari, např. uživatelského rozhraní dotykových obrazovek nebo některého z příslušenství a merchandise produktů značky. Nicméně ani design vozu není vyloučen. Ive v minulosti projevil zájem i o automobilový design, Newson pracoval na designu konceptu Fordu 021C a je nadšencem do klasických aut. Spekuluje se o tom, že oba mohli pracovat i na designu elektrického auta Applu, o kterém se mluví už několik let.
 
Ford 021C
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama