reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CDPR dává konzolistům naději na vracení peněz, musí ale počkat

17.12.2020, Jan Vítek, aktualita
CDPR dává konzolistům naději na vracení peněz, musí ale počkat
Ve studiu CD Projekt Red evidentně panuje zmatek v přístupu k zákazníkům, kteří by rádi vrátili zakoupenou kopii Cyberpunku 2077 pro staré konzole Sony a Microsoft. Nyní tu je další vyjádření, které už zní o trošku lépe. 
Včera jsme si mohli přečíst vyjádření Michala Nowakowského z CDPR, který nespokojené zákazníky prostě jen odkázal na refundační mechanismy firem Sony a Microsoft, přičemž zvláště v případě Sony bylo zřejmé, že zákazníci asi moc nepochodí. Podmínky této firmy jsou totiž poměrně přísné, a to až tak, že uživatelé PlayStationu mohou závidět zákazníkům Steamu možnost vyzkoušet si zakoupenou hru na dvě hodiny a pak automaticky počítat s vrácením peněz v plné výši. Kdyby to platilo v případě firmy Sony, možná by aktuální atmosféra nebyla tak hustá. 
 
 
Bez ohledu na vyjádření Nowakowského se hráči drží původního doporučení studia CDPR, které psalo, že se odmítnutí žadatelé o vrácení peněz mohou obrátit na adresu helpmerefund@cdprojektred.com, a to nejpozději 21. prosince. 
 
 
Dostávají přitom toto vyjádření, dle nějž se jejich žádost bude řešit a CDPR slíbilo ozvat se ještě během tohoto roku a sdělit informace o dalším postupu. Studio přitom sděluje, že pokud jde o Xbox, hráči mají kontaktovat Microsoft, ovšem pokud jde o PlayStation, měli by počkat právě na reakci samotného CDPR. 
 
Vypadá to tak, že studio nedává ruce pryč od této situace a v této době se evidentně řeší, jaký bude další postup, který pochopitelně nezávisí pouze na CDPR či Sony/Microsoftu. Čili pokud někdo aktuálně chce vrátit Cyberpunk 2077 zakoupený pro PS4, udělá nejlépe, když kontaktuje přímo CDPR na výše uvedené adrese a požádá o vrácení peněz. Čas má do pondělí a kladné vyřízení není zaručeno, ale nic lepšího tu nemáme.  


reklama