reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chcete si upravit svět Fallout 4? Od dubna to bude možné

26.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Chcete si upravit svět Fallout 4? Od dubna to bude možné
Bethesda Softworks se snaží svůj Fallout 4 rozšiřovat o další DLC, který bude ke stažení od března. Pak ale budeme mít možnost sami si tvořit vlastní mody této hry, a to pomocí oficiálních nástrojů GECK chystaných na duben.
Nedávno byla představena tři rozšíření (DLC) pro hru Fallout 4, a to Automatron, Wasteland Workshop a Far Harbor chystaná na březen, duben a květen. Vy ale můžete mít svůj nápad, jak hru upravit a vytvořit v jejím prostředí něco originálního a nového. Právě k tomu poslouží jako v předchozích sériích GECK (Garden of Eden Creation Kit), jenž má být zpřístupněn v době mezi dvěma chystanými DLC. Již dnes jsou samozřejmě ke stažení různé mody pro Fallout 4, ovšem jejich tvůrci měli zatím značně omezené možnosti, což příchodem GECK padne.





GECK slibuje možnost tvorby zcela nového prostředí, které se může od klasického Wasteland zcela lišit a může překypovat zelení a životem. Půjde v podstatě o podobný nástroj, jaký jsme měli k dispozici už ve třetím díle Falloutu nebo také ve hrách série The Elder Scrolls. Krom nové krajiny můžeme tvořit nové postavy s vlastními dialogy, questy, předměty včetně zbraní a také nové tvory. S pomocí GECK si také můžeme pomoci z nějaké nepříjemné situace dané chybou v původních questech.

Otázka je, jak bude nový GECK vypadat a zda nabídne více či méně možností pro upravení původní hry. Vzhledem k tomu, že Bethesda své nástroje pro modding průběžně vylepšuje, lze očekávat, že nový GECK bude skutečně mocnějším nástrojem než ty předchozí. Jedná se také o jeden z hlavních důvodů, proč by měl hráč takových her preferovat platformu PC. Třeba takový Skyrim může být vyladěn způsobem, že bude od původní verze k nerozeznání a nabídne nádherné prostředí blížící se realitě. A zdaleka to není pouze o grafice, ale o řadě často jednoduchých modů, s jejichž pomocí si můžeme vylepšit hru tak, že upravíme některou její vlastnost, která se nám nelíbí. Často to bývá třeba přepracovaný inventorář, který bohužel bývá vývojáři často uzpůsoben pro konzolové ovládání.




upravený Skyrim


Navíc sami vývojáři sledují moddingovou scénu a někdy zařadí úspěšné nápady do svých chystaných titulů. Fallout 4 například obsahuje sídla, která připomínají prostředí známého modu Fallout New Vegas a podobné to bylo v případě Oblivionu a následujícího Skyrim. V dubnu tedy můžete očekávat počátek nové vlny modů pro Fallout 4.

Zdroj: Extremetech
reklama