reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystá si MSI nové karty RTX 3060 Ti speciálně pro těžaře?

20.1.2021, Jan Vítek, aktualita
Chystá si MSI nové karty RTX 3060 Ti speciálně pro těžaře?
Hodnota Etherea nám po nedávném zaváhání opět roste, NVIDIA uvažuje o vzkříšení řady grafických karet určených pro těžaře a nyní to samé ukazuje společnost MSI ve svém nové záznamu v databázi EEC. 
Těžba na grafických kartách je opět na vzestupu a přináší očekávané problémy, a to především nedostatek karet. Sama NVIDIA zvažuje, že by opět rozjela výrobu speciálních verzí karet určených pro těžaře, které by jako grafické karty ani nešly využít a sloužily by coby akcelerátory. To nejspíše nedopadne už jen kvůli tomu, že firma dnes nedokáže ani zdaleka uspokojit nároky byť jen samotných hráčů, čili z takové akce kouká spíše jen zbytečné riziko, neboť poptávka ze strany těžařů může velice náhle opadnout, zatímco hráči budou mít oproti tomu zájem dlouhodobý a stálý. 
 
 
AIB výrobci jako firma MSI ale už mohou být v tomto ohledu pružnější, protože ti se mohou věnovat už jen výrobě samotné karty, která má na trh mnohem blíže než pouhé GPU. Zatím ale máme v ruce jen záznam z oblíbeného zdroje, a sice databáze EEC. Výrobci si u této komise registrují modely nových produktů, ovšem problém je ten, že často jde o produkty, které mohou přijít na trh, ale ve skutečnosti nepřijdou a výrobci si je registrují třeba jen tak pro případ. 
 
 
Takže uvidíme, zda karty MINER od firmy MSI vůbec dorazí, ovšem v případě GeForce RTX 3060 Ti by mohly mít smysl vzhledem k tomu, že karet RTX 3060 Ti je na trhu prý obecně více. Je také otázka, v čem by verze MINER měly být speciální. MSI se může rozhodnout odstranit z nich grafické konektory, aby karty byly celkově o trošku levnější, ale tím budou i méně atraktivní, neboť takových se budeme jen velice těžko zbavovat v bazaru. Další možností je nabídka BIOSu vyladěného právě pro těžbu kryptoměn tak, aby byla co nejefektivnější. 
 
RTX 3060 Ti se svým GA104-200-A1 dokáže dle wccftech nabídnout hash rate mezi 50 až 60 MH/s, a to s omezením spotřeby na 120 W, takže může jít o vhodnou investici pro ty, kteří se zdráhají kupovat výkonnější a dražší modely (nebo je nemohou sehnat). 


reklama