reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Číňan na svém těle pašoval 160 procesorů Intelu i telefony

14.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Číňan na svém těle pašoval 160 procesorů Intelu i telefony
Čínský celní úřad před několika dny zadržel muže, který se snažil v přístavu Gongbei propašovat celkem 160 procesorů značky Intel a vedle toho měl na svém těle i celkem 16 skládacích telefonů. 
Pašerák procesorů a telefonů byl zadržen minulý týden 9. března, když se pokusil projít přístavem Gongbei (Macau) západně od Hong Kongu s celkem 160 procesory Intel a 16 skládacími telefony neuvedené značky, které měl připevněny na svém těle. Šlo přitom o různé procesory Core patřící do 11. i nejnovější 12. generace, čili Rocket Lake a Alder Lake. 
 
 
Nejde tak o rekordmana mezi pašeráky procesorů, ostatně už loni se objevil případ, kdy jednotlivec podobným způsobem převážel či spíše přenášel 256 procesorů Intel, což ale byly v té době ještě menší modely pro starší patice, ovšem i tehdy šlo o linku Hong Kong - Macau. Oproti nim jsou moderní Alder Lake výrazně větší a nesmíme zapomínat také na oněch 16 mobilních telefonů, takže objem to mohl být ve výsledku velice podobný. 
 
Čínští pašeráci snažící se schovávat procesory přímo na svém těle také asi nemají moc v lásce procesory AMD, což je vcelku pochopitelné. Ty mají na rozdíl od Intelu (pokud jde o desktopové procesory) piny, které se mohou snadno ohnout či rovnou ulomit takže pokud by se je někdo snažil takto pašovat, musel by je dobře zabalit. A to by samozřejmě znamenalo, že jich najednou ve stejném objemu propašuje mnohem méně než procesorů Intel. Ale třeba se to změní poté, co i AMD v rámci patice AM5 přejde od PGA k LGA a bude mít rovněž jako Intel fyzicky odolnější procesory bez pinů. 
 
Zdroj: MyDriversWeibo


reklama