reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterCase Maker 5: modulární skříň i nový chladič a zdroj

6.1.2016, Jan Vítek, aktualita
CM MasterCase Maker 5: modulární skříň i nový chladič a zdroj
Mohli jsme očekávat, že Cooler Master na CES představí nové produkty svého konceptu Master. Představuje se tak nový modulární MasterCase Maker 5 a vedle něj také procesorový chladič řady MasterAir a zdroj MasterWatt.
Máme tu tedy celkem tři nové produkty, které spadají do nového konceptu Master firmy Cooler Master. My jsme si již stačili otestovat úvodní novinku, a to MasterCase Pro 5, která si odnesla ocenění TREFA. Navazuje na ni nový MasterCase Maker 5, který doplní původní dvojici skříní (je tu ještě základní MasterCase 5). Oproti nim má prý nabídnout řadu novinek, díky nimž se odliší, a to vylepšený přední I/O panel s více USB porty včetně typu C, LED podsvícení a ovladač otáček ventilátorů a také magneticky přichycené panely. Ten přední také můžeme vyložit pěnovým materiálem ve snaze o utlumení hluku unikajícího ze skříně.





CM MasterCase Maker 5 také může nést až šest 140mm ventilátorů, přičemž v základním balení najdeme jeden model Silencio s LED podsvícením. I zde máme možnost manipulovat s HDD klecemi dle potřeby, instalovat díky rámečkům radiátory vodního chlazení do přední nebo vrchní pozice, nechybí ani přepážka oddělující zdroj od zbytku skříně, na níž jsou dva rámečky pro 2,5" SSD. Další dva najdeme na zadní ztraně traye pro základní desku.





Je tedy vidět, že nový MasterCase Maker 5 se od starších verzí moc neliší a obsahuje většinu stejných součástí. To je právě základ celého konceptu a lze předpokládat, že třeba onen přední I/O panel bude samostatně v prodeji, takže jej budou moci využít právě i majitelé starších modelů. Co se týče ceně a dostupnosti toho nového, zatím nebylo řečeno nic.





Cooler Master MasterAir Maker 8 je věžovitý procesorový chladič se dvěma 140mm ventilátory Silencio s červenými LED. Má prý jako první chladič využívat technologii 3D Vapor Chamber (3DVC), což bude prostě nějakým způsobem tvarovaná výparníková komora (o něco větší heatpipe). A že jde o řadu Maker, tak nám výrobce umožní vyměnit kryt chladiče. Přímo v balení najdeme dva a další si budeme moci díky podkladům vyrobit na 3D tiskárně.





Nakonec je tu MasterWatt Maker 1200, výkonný 1200W zdroj se zcela modulární kabeláží. Jde sice také o Maker, ale zde už nemáme žádnou možnost úpravy jeho vzhledu nebo vlastností. Ale to nám nemusí vadit vzhledem k tomu, že jde o kvalitní zdroj s hliníkovým krytem a především až 94% efektivitou (Titanium). Ten nám také umožní pomocí desktopové i mobilní aplikace sledovat jeho aktuální provozní parametry, logovat potřebné údaje, a odhalovat tak případné potíže. I on je chlazen ventilátorem Silencio (135 mm) a poskytnuta na něj bude 7letá záruka.

Všech těchto novinek bychom se měli dočkat někdy v tomto čtvrtletí.

Zdroj: Hexus.net
reklama