reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MasterCase Pro 5: počátek nové éry Cooler Masteru

16.10.2015, Jan Vítek, recenze
MasterCase Pro 5: počátek nové éry Cooler Masteru
MasterCase je nový koncept, který má definovat heslo Make It Yours a Cooler Master se tímto dle vlastních slov vrací ke svým kořenům a chce nabídnout konfigurovatelné skříně, jež si budeme moci značně přizpůsobit svým potřebám. Takže hurá na ni.
Pod heslem Make it Yours ale Cooler Master nehodlá vyrábět pouze počítačové skříně. Jak se dočtete v níže odkazovaném článku, dočkáme se nástupu také myší MasterMouse, sluchátek MasterSounds, chladiče MasterAir a MasterLiquid, zdroje MasterPower, atd. Cooler Master chce, aby zákazník měl u každého produktu z rodiny Master možnost si jej nějakým způsobem přizpůsobit. V případě skříní je to celkem jasné, však konfigurovatelné modely jsou na trhu již dlouho, i když MasterCase chtějí dát uživateli příležitost si svou skříň přizpůsobit ještě více a zásadněji.
Co ale u takových sluchátek? V jejich případě nám firma dá možnost vyměnit nejen náušníky, což by nikoho asi nenadchlo, ale také i měniče. Budeme si tak moci vybrat třeba pár se silnými basy pro hry, nebo naopak nějaké vyváženější pro poslech hudby, i když tedy audiofilové nad takovým konceptem asi rovnou ohrnou nos. Ale teprve uvidíme, čím nás Cooler Master nakonec překvapí a nyní se už věnujme skříni MasterCase Pro 5.

CM nám připravil také upravenou bočnici s nastříkaným logem - klikněte pro zvětšení -
 
Co nám tedy tato novinka nabídne? Předem je třeba říci, že na trhu není jediná verze skříně MasterCase. Náš model MasterCase Pro 5 je ten lépe vybavený, který obsahuje horní kryt, rámeček pro uchycení vodního chladiče do horní části skříně, bočnici s plexisklem a také šachtu navíc pro tři 3,5" nebo 2,5" zařízení. O to vše je ochuzena základní verze MasterCase 5 a model MasterCase Maker 5 by naopak měl obsahovat vše co verze Pro, ale s jistými rozdíly, které ještě všechny nebyly stanoveny. Tato verze by měla přinejmenším mít jiný přední panel a jinou konektorovou výbavu, ovšem Cooler Master tuto verzi ještě nepředstavil, takže můžeme jen hádat.



Společnost Cooler Master také oznámila zásadní změnu celé své strategie. Jednak už nechce dále pokračovat ve výrobě produktů pod značkou CM Storm a zaměří se na vlastní značku. V "pipeline" má však ještě několik produktů, však nedávno představil klávesnici CM Storm Quick fire XTi. A co se týče skříní MasterCase, pak ty nemají být pouze jednou řadou v nabídce firmy. Naopak, časem by měl Cooler Master nabízet pouze skříně této řady, které pokryjí různé formáty, přičemž by měly mít vždy něco společného, a to modulární systém FreeForm (viz odkazovaný článek). Dnes se tedy díváme na úvodní produkt zcela nového Cooler Masteru, který by tak měl znamenat konec sérií HAF, Cosmos, Stacker i dlouholeté série Centurion. Ovšem tento přerod nebude náhlý, neboť firma chce dotáhnout do konce to, co má rozpracované, čili stále se na trh chystají novinky, které do konceptu Master nepatří, ale na dalších už Cooler Master pracovat nechce.



Uvidíme tedy až časem, co tato strategie přinese, jaké produkty se dostanou na trh a co nám jako zákazníkům nabídnou. Nyní se můžeme podívat na první produkt z rodiny Master.
reklama