reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm QuickFire Rapid i s individuálním podsvícením

2.4.2014, Jan Vítek, aktualita
CM Storm QuickFire Rapid i s individuálním podsvícením
Společnost Cooler Master si pod značkou CM Storm připravila novou verzi svého staršího klávesnicového modelu CM Storm QuickFire Rapid. Ten dostal navíc do názvu písmeno "i" a vedle toho především funkci ActivLite.
Cooler Master tak u své CM Storm QuickFire Rapid i nabízí stejnou funkci, jakou disponuje také konkurenční model Corsair Vengeance K95 (recenze). Funkce ActivLite má tedy v označení slovo technologie, ale to je pro ni snad až příliš vzletné slovo. Skrývá se totiž pod ní jen pět režimů podsvícení s pěti úrovněmi jasu, což řídí 32bitový procesor ARM. Vedle standardních pěti profilů můžeme vytvořit čtyři další a ty naprogramovat do paměti klávesnice. Jde konkrétně o to, že můžeme ovládat podsvícení každé klávesy zvlášť, což je možné především díky tomu, že každá je vybavena vlastní LED.





Zatím nevídanou novinkou je pak to, že můžeme nechat klávesu nakrátko rozsvítit ihned po jejím stisku, přičemž světlo pak bude pomalu pohasínat. Praktický smysl to nemá sice žádný, ale jako světelný efekt to může být pěkné. Výrobce to označuje za Trailing Effects a vyzkoušet si to můžete virtuálně pomocí myši na stránkách výrobce (viz zdroj).





CM Storm QuickFire Rapid i je vyrobena z matného plastu a využívá odpojitelný USB kabel a tlačítka Cherry MX. K dispozici tak bude nejspíše více verzí a můžeme očekávat, že tu bude podobný výběr jako u původní QuickFire Rapid (recenze). Ta je nabízena s tlačítky Blue, Black a Brown, ovšem záleží na regionu.

Firma zatím neprozradila nic o dostupnosti a ceně, ale uvedla, že tato tisková zpráva se týká pouze evropských trhů.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama