reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM uvádí MasterCase Pro 3 pro Micro ATX

3.10.2016, Jan Vítek, aktualita
CM uvádí MasterCase Pro 3 pro Micro ATX
Skříně MasterCase dobře známe a také víme, že Cooler Master se je snaží prosadit jako dlouhodobé a modifikovatelné řešení. Nyní tu máme další kus do sbírky, a sice MasterCase Pro 3, který je určen pro základní desky Micro ATX.
My jsme si už loni vyzkoušeli velkou skříň Cooler Master MasterCase Pro 5, která je určena pro velké základní desky ATX a Cooler Master s ní odstartoval novou produktovou éru. Ta v případě počítačových skříní znamená důraz na dlouhou životnost daného produktu, s čímž je spojena i možnost modifikací. Počítačové skříně se mění jen minimálně a pokud je skříň dobře navržena, může posloužit mnoho let, přičemž doplňky jako přední panel a IO porty se dají obměňovat. Ve světě desktopových PC by se muselo stát něco zcela zásadního, aby ATX skříně přestaly sloužit. O to se ostatně před lety snažil Intel s formátem BTX, ale jeho pokus shořel jako papír.





Není divu, že MasterCase Pro 3 má velice podobné zpracování jako předchozí modely této řady a my můžeme očekávat, že bude složen z velké části ze stejných komponent. To platí i pro ty vyměnitelné či dokoupitelné, jako je právě přední IO panel nebo různé rámečky pro disky, SSD a ventilátory. Však jediným výrazným rozdílem mezi MasterCase Pro 3 a Pro 5 je, že nová skříň je nižší, a má tak jen pět záslepek (resp. 4+1).





Cooler Master touto novou skříní reaguje na zvyšující se popularitu skříní formátu Micro ATX, což uvádí na základě vlastního průzkumu. I tato nová skříň patří mezi modulární modely se systémem FreeForm a krom menšího prostoru pro základní desky má nabídnout téměř to samé co větší modely. Take má prostor pro hluboký zdroj, vysoký procesorový chladič, dlouhé karty a také velké ventilátory nebo radiátory vodního chlazení. Ty mohou mít až 280 mm, popřípadě je můžeme nahradit dvěma 140mm ventilátory a co se týče pevných disků, můžeme si navolit konfiguraci pro až 8 kusů.

FreeForm Modular System umožní využít různé panely, prachové kryty a šachty na pevné disky, přičemž tato konkrétní skříň má ještě odnímatelný panel oddělující zdroj od základní desky, což platí i pro vrchní a přední rámečky pro ventilátory a radiátory. K dispozici budou také univerzální držáky pro podpoření grafických karet.

Skříň se bude brzy prodávat pod označením MCY-C3P1-KWNN za doporučenou cenu 2630 Kč (96 eur). Její rozměry jsou 467 x 235 x 505 mm a hmotnost 9,1 kg, takže na MiniTower jde o slušného cvalíka. Více se o ní dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama