reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí tiché ventilátory série Silencio FP

27.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí tiché ventilátory série Silencio FP
Společnost Cooler Master se po řadě měsíců rozhodla vyslat na trh samotné ventilátory Silencio FP Series, které použila už u skříně Silencio 652S. K dispozici budou dva modely, a to základní a vylepšený pro PWM regulaci otáček.
Cooler Master Silencio 652S byla recenzována již v březnu minulého roku a už v té době přišla s ventilátory Silencio FP 120. Ovšem právě ventilátory nejsou zrovna typ hardwaru, který by velmi rychle stárnul, takže ani nevadí, že ony samotné přichází na trh teprve nyní. Silencio FP Series slibuje tichý chod a slušný výkon, jak jinak. Dosáhnout toho chce ložisky Loop Dynamic Bearing, která mají v dobré kondici díky prachuodolnosti (IP6X) vydržet fungovat po 160.000 hodin a pak tu je speciální integrovaný obvod Silent Driver IC, díky němuž by se mělo tvořit méně vibrací a také zajišťuje, že se ventilátor po svém zastavení vždy rozběhne.





K dispozici jsou tedy dva modely, které se liší pouze svou elektronikou, tedy ne tvarem rámečku či lopatek. Prvním je Silencio FP120 3PIN s maximem 1200 otáček za minutu, průtokem vzduchu 38 CFM a statickým tlakem 1,2 mm vodního sloupce, přičemž udávaná hlučnost je pouze 11 dBA.

Vedle toho tu máme Silencio FP120 PWM s otáčkami až 1400 RPM, hlučností 6,5 až 14 dBA a maximálním výkonem 44 CFM či 1,63 mm vodního sloupce.

Oba modely vstoupí na evropské trhy začátkem února, přičemž ceny zatím nebyly uvedeny.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama