reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další problémy Windows 10, tentokrát s kumulativní aktualizací

13.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Další problémy Windows 10, tentokrát s kumulativní aktualizací
Společnost Microsoft se nepříjemně často potýká s problémovými aktualizacemi, které jsou určeny pro letní sestavení Windows 10 Anniversary Update. Nyní jde o kumulativní aktualizaci KB3194798, která často tropí potíže.
Nedávno jsme upozorňovali na novou aktualizaci pro Windows 10 Anniversary Update, která způsobovala zacyklované bootování systému, z nějž uživatelé těžko nacházeli východisko. Stále častěji se tak mluví o problémech, které nastaly po značné redukci počtu pracovníků firmy starajících se o testování a odhalování chyb. Satya Nadella měl zavést takovou praxi, dle níž si mají chyby vychytávat samotní programátoři. Jisté je však přinejmenším to, že problémy s aktualizacemi se začaly objevovat nepříjemně často a samotný Anniversary Update měl a ještě má velké problémy. Kvůli tomu se ostatně ještě zdaleka nedostal ke každému uživateli systému Windows 10. O co ale jde nyní?





Jde o kumulativní aktualizaci KB3194798 určenou pro systém Windows 10 Anniversary Update (verze 1607), která nepřináší nic viditelně nového a zaměřuje se na obvyklé záplatování bezpečnostních chyb, apod. Ty jsou přitom důležité zvláště pro uživatele prohlížeče Edge, jehož nové bezpečnostní chyby již byly zneužity, takže je vřele doporučeno je zacelit. Ovšem to mnoho uživatelů nemohlo, neboť aktualizace prostě neproběhla korektně.

To už začíná být bežný doprovodný prvek větších aktualizací systému, takže velké procento uživatelů se setkává s hláškou, že aktualizace neproběhla a systém se vrací k předchozímu stavu. Pak se počítač restartuje a systém naběhne v původní podobě, jenomže systém se pak opět snaží aktualizaci provést, neboť milý Microsoft nám v uživatelských verzích systému Windows 10 neumožil instalaci updatů řídit, takže jde pak o další neúspěch a tak stále dokola. Uživatelé se tak snaží pomoci si sami a zkouší třeba odinstalovat software firmy NVIDIA i vymazat všechny jeho stopy z registrů, ale neúspěšně. Samotný Microsoft.

Co se týče mých zkušeností, ty jsou s Anniversary Update zatím takové, že je velice problémový Pomocník s aktualizací Windows 10, který si sice sám stáhne potřebná data, ale i po třech pokusech se nakonec ukázalo, že je stáhnul špatně, takže instalace byla zastavena. Pokud tak chcete z nějakého důvodu popohnat instalaci Anniversary Update, pak doporučuji na těchto stránkách využít tlačítko Stáhnout nástroj, pod nímž se schovává utilita, která umožní systém nainstalovat nebo vytvořit instalační médium (Medium Creation Tool). Pokud kliknete na Aktualizovat, Microsoft vám nabídne zmíněného pomocníka.

Zdroj: Microsoft
reklama