reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další Super Mario Bros. zlomil rekord, hra byla vydražena za 156 tisíc USD

27.11.2020, Milan Šurkala, aktualita
Další Super Mario Bros. zlomil rekord, hra byla vydražena za 156 tisíc USD
Mít původní balení hry ze série Super Mario Bros. je v dnešní době velmi výnosné. Letos už některý díl této hry podruhé překonal všechny předchozí rekordy. Ten nynější se dostal na částku 156 tisíc USD, tedy zhruba 3,4 mil. Kč.
Původní balení starých her mohou být velmi cenná. Pokud jde o legendární Super Mario Bros., může jít o vskutku velmi vysoké částky. Vždyť loni se jedna z kopií dostala na částku lehce přes 100 tisíc USD, v červenci to už bylo 114 tisíc USD. Nyní se jde ještě výše, Super Mario Bros. 3 z roku 1990 se totiž v aukci prodala za 156 tisíc USD, což je v přepočtu za více než 3,4 mil. Kč. Vyvolávací cena činila 62,5 tisíce USD a celkem se aukce zúčastnilo 20 lidí. 
 
 
Za vysokou cenu mohlo několik věcí. Šlo o nepříliš obvyklý design (většina balení měla jiný styl nápisu názvu hry, kde slovo Bros. nebylo přes ruku Maria), vysoká byla také kvalita původního balení, která dostala ocenění Wata 9,2 A+. Verze s hodnocením 9,0 se tu prodala "jen" za 38,4 tisíce USD. Na aukci se také prodala dosud nejdražší kopie hry s pokémony. Pokémon Red byl vydražen za 84 tisíc USD. V tomto případě byla kvalita dokonce Wata 9,8 A++.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama