reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell P3222QE: pracovní 4K monitor obsahuje USB hub a Gigabit Ethernet

12.5.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Dell P3222QE: pracovní 4K monitor obsahuje USB hub a Gigabit Ethernet
Dell oznámil 32palcový monitor vybavený jemným IPS panelem. K tomu přidává rozhraní USB-C pro připojení notebooku pomocí jediného kabelu. Proto nechybí ani rozbočovač se čtyřmi porty USB-A a konektor LAN. Dell představil také nový headset WL7022.
Dell chce s monitorem P3222QE zamířit hlavně do kanceláří, neboť právě tomuto využití odpovídají parametry této novinky. K dispozici je displej o úhlopříčce 31,5 palce, který se chlubí rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů neboli 4K Ultra HD. To znamená výslednou jemnost 140 ppi, což je na poměry počítačových monitorů docela solidní hodnota. Technologie IPS zvýší kvalitu barev i pozorovací úhly. Výrobce uvádí maximální jas 350 nitů a kontrastní poměr 1 000:1. Displej také podporuje 10bitové barvy a zvládne pokrýt 99 % barevného spektra sRGB. Ačkoliv je tedy monitor vhodný pro práci, obnovovací frekvence 60 Hz nebo odezva 5 až 8 ms dávají tušit, že na hry byste si měli pořídit jiný model.
 
 
Místo toho se výrobce zaměřil na komfort a ergonomii. Dell P3222QE proto k ochraně očí používá filtr modrého světla „Comfort View Plus“ a funkci pro omezení blikání. Stojan lze nastavit výškově, otáčet, naklánět a k dispozici je také možnost používání na výšku (funkce pivot), která usnadní např. práci s dokumenty. Nechybí ani kompatibilita s držáky VESA 100 x 100. Počítač nebo jiné zařízení lze k monitoru připojit přes DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 nebo USB Type-C. Poslední zmiňované rozhraní umožňuje nejen přenos obrazu, ale také dat a až 65W napájení.
 
 
Notebook tedy stačí připojit pomocí jediného kabelu. Monitor v takovém případě může posloužit také jako USB hub se čtyřmi porty USB Type-A 3.2 Gen 1 a síťovým konektorem Gigabit Ethernet. Při používání ve firemní síti mohou přijít vhod funkce jako MAC Pass Through (předávání adres MAC), PXE (bootování počítače ze sítě) nebo Wake on LAN (zapnutí počítače přes síť). Monitor tedy umožňuje udržovat pořádek na pracovním stole, k čemuž navíc přidává velmi elegantní design. Volitelně lze k monitoru magneticky připojit soundbar SB521A. Pracovní monitor Dell P3222QE se začne prodávat koncem května za dosud nezveřejněnou cenu.
 
 
Dell v tichosti oznámil také konkurenci pro Surface Headphones 2+ od Microsoftu. Sluchátka Dell WL7022 jsou určena hlavně pro použití v otevřených kancelářích, kde uživatelé často komunikují pomocí hovorů a videohovorů. Proto disponují aktivním potlačením okolního hluku (ANC), které lze stejně jako další funkce nastavit pomocí ovládacích prvků na sluchátkách. Pokud sluchátka odložíte, dojde k automatickému ztlumení. Sluchátka jsou určena nejen pro počítače, ale také mobilní zařízení. K připojení slouží konektor USB Type-A nebo Bluetooth. Výdrž baterie činí 10 až 15 hodin podle způsobu používání.
 
Na americký trh se nový headset dostane koncem června s cenovkou 300 dolarů (6 300 Kč bez DPH). Dostupnost v Evropě nebyla upřesněna.
 


reklama