reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Deus Ex: Mankind Divided bude ihned podporovat DirectX 12

17.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Deus Ex: Mankind Divided bude ihned podporovat DirectX 12
Jednou z prvních her, na nichž si budeme moci vyzkoušet, jak je to s asynchronními shadery u grafických karet AMD a NVIDIA, je Deus Ex: Manking Divided. Ta totiž bude už zpočátu podporovat DirectX 12 a na takové tituly dnes netrpělivě čekáme.
Bouřlivou diskuzi ohledně asynchronních shaderů vyvolal benchmark ve hře Ashes of Singularity od Oxide Games, kde si grafické karty NVIDIA vedou velmi špatně. V DirectX 12 mají totiž ještě horší výkon než v DirectX 11, zatímco u Radeonů je tomu právě naopak a ještě více. Takový R9 290X dokázal ve Full HD poskytnout namísto 28 FPS celých 48 FPS, čímž se vyrovnal kartě GeForce GTX 980 Ti, na niž by jinak ani omylem neměl. Ovšem zatím jde o jednu hru od ne zrovna známého výrobce a sama NVIDIA tyto výsledky nijak nekomentovala a pouze sdělila, že má důvěru ve svůj hardware a ovladače. Uvidíme tedy, až dorazí první AAA tituly pro DirectX 12, zda karty AMD budou dále ve výhodě. Pokud ano, pak to pro NVIDII bude velký problém a pro AMD příležitost podmanit si trh do doby, než dorazí nové generace karet. A to se stane v případě NVIDIE někdy v druhé čtvrtině příštího roku, pokud vše půjde dobře.





Titul Deux Ex: Mankind Divided ale přijde na trh již v únoru příštího roku i s podporou DirectX 12. Naváže na příběh z předchozího dílu s podtitulem Human Revolution a posune se pouze o dva roky do budoucnosti, tedy do roku 2029. Hráč se vžije do role Adama Jensena, který má za úkol lovit tělesně "vylepšené" teroristy a sám bude mít k dispozici řadu augmentací a hračiček. Ve spojení s novinkou o vývoji v bionice to ani moc nepůsobí jako sci-fi.





Jako obvykle si budeme moci vybrat mezi různými přístupy, takže někdo bude hrát ve stylu ninjy a jiný zase bude nepřítele kosit jako Rambo. Deus Ex: Mankind Divided je také hra, kterou ve svých materálech uvádí také společnost AMD a právě Richard Huddy (Chief Gaming Scientist) z AMD potvrdil podporu DirectX 12 a také simulace vlasů TressFX Hair 3.0.

Hra také bude obsahovat zabudovaný benchmark, takže budeme moci snadno porovnávat výkon různého hardwaru a ihned bude jasné, jak na tom jsou karty AMD a NVIDIA a výkon na API DirectX 11 a 12. Počkat si musíme do 23. února 2016, kdy hra přijde na trh ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One a PC, přičemž zákazníci, kteří se ji odhodlají předobjednat, si budou moci zahrát už o 4 dny dříve.

Zdroj: Hexus.net
reklama