reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Donald Trump označil Bitcoin jako scam a nemá ho rád

8.6.2021, Milan Šurkala, aktualita
Donald Trump označil Bitcoin jako scam a nemá ho rád
Kryptoměny v posledních měsících opět otřásají světem. Lidé kvůli nim bohatnou i chudnou, i kvůli jejich těžbě jsou nedostatková např. GPU a mají spoustu odpůrců. Jedním z nich je i Donald Trump, který v Bitcoinu vidí další ohrožení pro dolar.
V poslední době se svět kolem IT i financí hodně točí kolem kryptoměn, jejichž hodnoty dosáhly zejména v dubnu rekordních částek. Nyní je to už mnohem horší, např. Bitcoin proti maximu spadl o polovinu a jen za posledních 24 hodin to bylo o téměř 10 %. Zatímco prezident Salvádoru chce Bitcoin jako oficiální měnu vedle dolaru, bývalý americký prezident Donald Trump je přesně opačného názoru.
 
Donald Trump
ilustrační foto, autor: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0], přes Flickr
 
Vyjádřil se tak v rozhovoru pro Fox Business. Podle Trumpa Bitcoin vypadá jako scam a nemá ho rád, protože je to akorát další měna, která konkuruje dolaru. Zde je zajímavé, že Bitcoin označil jako "měnu", za což ji spousta lidí nepovažuje, současně tak naznačil, že je Bitcoin pro dolar konkurencí. Přidal také to, že chce, aby byl americký dolar měnou pro celý svět. A jak to vidíte vy? Je Bitcoin scam? Má Bitcoin (nebo jiná kryptoměna) šanci nahradit dolar na jeho pozici dominantní světové "měny"?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama