reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA zrušily Maxis, studio stojící za hrami Sim

6.3.2015, Jan Vítek, aktualita
EA zrušily Maxis, studio stojící za hrami Sim
Electronic Arts potvrdily, že zavírají studio Maxis Emeryvill, které vytvořilo velmi známé série SimCity, The Sims a další. Ze světa tak odchází další legenda, kterou má stejně jako řadu dalších na svědomí právě EA.
Maxis Emeryvill tedy přestává existovat, ovšem Electronic Arts slibuje, že hry SimCity a The Sims budou vyvíjeny dále. Otázka ovšem je, v jaké podobě, neboť v poslední době není firma EA zrovna oblíbena vzhledem k tomu, jaké tvoří hry. Netýká se to pouze mobilních her jako Dungeon Keeper či Need for Speed: No Limits, kde je nastaven nehorázný systém online nákupů. Týká se to třeba i moderní verze hry SimCity, která byla původně určena jen pro hraní online a uživatel si nemohl užít single player bez internetového připojení. Trvalo celý rok, než to firma EA v reakci na nesčetné žádosti svých zákazníků umožnila.





Nyní tedy pod jejími křídly končí studio Maxis Emeryvill, které bylo založeno již v roce 1987 a EA jej vlastní od roku 1997. A zdaleka není jediné, které EA koupil a následně zrušil. Pod jeho správou skončily takové legendy jako Westwood, Origin, Bullfrog, nebo Virgin Interactive.

Maxis za svou existenci stačil ydat 31 her a zdaleka nejznámější jsou jeho simulace všeho možného. Poslední verze SimCity ale měla i jiné problémy než znemožněné offline hraní (to byl ale pro zákazníky největší problém), a tak tento titul nedosáhl kýžených prodejů. Amazon dokonce stáhl tuto hru z nabídky poté, co získala na 800 velmi negativních uživatelských recenzí a je nesporné, že i tento neúspěch přispěl ke konci studia Maxis. Můžeme se pak pouze dohadovat, jestli si za to mohou sami, nebo je to především vina jejich mateřské společnosti. Nicméně lidé z Maxisu prý mají možnost ucházet se o práci v samotném EA, která plánuje i nadále vydávat hry ze série Sim.

EA ale také oznamuje, že její nabídka On the House týkající se her zdarma se nyní rozrostla o dva klasické PC tituly. Prvním z nich je Syndicate z roku 1993, přičemž jde o jednu z velmi oblíbených her od Bullfrog, kterou jsme mohli hrát na svých PC s procesory 386 a 486. Vedle toho je z nějakého důvodu asi jen ve francouzském obchodě Originu v nabídce také Plants vs. Zombies: Game of the Year Edition. A pokud jste měli rádi Syndicate, ale nyní je pro vás tato hra už přeci jen moc stará, můžete se zaměřit na jejího moderního následovníka, Satellite Reign, který je v nabídce Steam Early Access.

Zdroj: Hexus.net
reklama