reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk se stal nejbohatším člověkem na planetě, sesadil Bezose

8.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk se stal nejbohatším člověkem na planetě, sesadil Bezose
Je to jen pár týdnů, kdy Elon Musk předběhl Billa Gatese na pozici 2. nejbohatšího člověka na planetě. K Jeffovi Bezosovi z Amazonu mu chybělo ještě hodně, ale strmě rostoucí hodnota akcií Tesly ho vynesla i na první příčku.
Koncem listopadu jsme vás informovali, že se Elon Musk dostal na pozici 2. nejbohatšího člověka na světě, když na této pozici vystřídal Billa Gatese. Jeho jmění se odhadovalo na 128 mld. USD, přičemž na první příčku mu chybělo ještě několik desítek miliard. Jmění Jeffa Bezose z Amazonu se tehdy odhadovalo na 182 mld. USD. Nyní je sice ještě o dvě miliardy vyšší, ale ani to Elona Muska nezastavilo. Hodnota akcií automobilky Tesla totiž roste takovým tempem, že mu stačilo jen 6 týdnů na to, aby se dostal na 185 mld. USD a stal se tak nejbohatším člověkem na Zemi.
 
Elon Musk
 
Od listopadu se totiž hodnota akcií Tesly zvýšila o téměř 50 % a nyní dosahuje výše 816 USD, celá automobilka má pak hodnotu 774 mld. USD. Pro srovnání, Toyota má asi 212 mld. USD, Volkswagen je pak na 99 mld. USD. V době psaní těchto řádků se už hodnota akcie vyšplhala v after-marketu na 834 USD, takže od uzavření trhu (22:00) do napsání této aktuality (7. ledna 23:30) si "přišel" na zhruba dalších 3,5 mld. USD. Musk má totiž v Tesla asi 20% podíl a na jeho jmění se nyní podílí více než 150 mld. USD.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama