reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fallout 4 Creation Kit už volně k dispozici v betaverzi

28.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Fallout 4 Creation Kit už volně k dispozici v betaverzi
Bethesda ohlásila, že chystaný software Creation Kit pro modifikaci hry Fallout 4 už je nyní volně k dispozici na Steamu, a to v betaverzi. Můžete tak již začít tvořit své nové questy, celá prostředí, postavy, výstroj i výzbroj.
Bethesda Softworks tak aktivně podporují celou modderskou komunitu, v jejíchž rukách spočívá životnost titulů, respektive právě v jejich schopnostech je prodloužení životnosti známých her. Zmínit můžeme třeba takový Skyrim, který se nedávno dočkal jedné velké modifikace vyvíjené tři a půl roku, v níž byla přepracována celá města a založena nová. Právě to by měl umožnit i nový Fallout 4 Creation Kit, který si můžeme již stáhnout v betaverzi ze Steamu.





Na Creation Kit se nás Bethesda snaží nalákat tím, že je jeho použití snadnější než kdy předtím. Je otázka, co to znamená, neboť se zjednodušováním věcí bývá spojeno to, že uživatel dostane méně možností, jak se vyřádit. Doufejme tedy, že to nebude platit pro tento případ. Ostatně Bethesda říká, že jde v podstatě o stejný nástroj, s jehož pomocí vytvořila samotný Fallout 4.

Abyste mohli začít využívat mody pro Fallout 4 a celý Creation Kit, musíte ve Steamu získat přístup k 1.5 Update Beta, a to následujícím způsobem:
  1. V knihovně her klikněte pravým tlačítkem na Fallout 4
  2. Vyberte Properties
  3. Vyberte Betas
  4. Objeví se rozbalovací menu, v něm klikněte na Beta
  5. Po několika minutách by se měl Fallout 4 aktualizovat

Poté se Fallout 4 ve vaší knihovně přejmenuje na Fallout 4 [Beta] a následovat už bude stažení Creation Kitu (exe) a jeho instalace. Pak si budete moci vyhledávat nejnovější modifikace, instalovat je, hodnotit a tak dále, a to vše z prostředí samotné hry. Ta totiž nabídne ve svém hlavním menu položku Mods. Možnost využití modifikací (ale ne jejich tvorba) bude zprovozněna také na konzolích Xbox One a PlayStation 4, a to v květnu a červnu.

Pokud byste se rádi do tvorby pustili, ale nevíte, jak začít, můžete se nejdříve podívat na Creation Kit Wiki, kde naleznete tipy a celou dokumentaci nejen pro Fallout 4, ale také pro TES: Skyrim.

Zdroj: Bethesda
reklama