reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dlouho vyvíjený mod přinese život do měst Skyrimu

18.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Dlouho vyvíjený mod přinese život do měst Skyrimu
Skyrim je jednou z her, které ukazují nejen sílu hráčské komunity, ale také velkou výhodu PC před herními konzolemi. Jedná se o možnost modifikovat původní hru, díky níž vznikl i nový Holds: The City Overhaul. Ten byl vyvíjen po tři a půl roku.
Moddeři často tvoří díla, která zaberou mnoho hodin jejich času, přičemž výsledky jsou obvykle k dispozici zdarma. Z některých modderů se ale zato stávají zaměstnanci herních studií, takže nejde vždy jen o zcela nezištnou práci, ale i o možnost dát vědět o sobě a o svých schopnostech. Skyrim je přitom jednou z nejvíce modifikovaných her a autoři projektu Holds: The City Overhaul tomu dávají ještě další rozměr. Výsledný mod byl totiž vyvíjen po dobu tří a půl let a výsledek má kapacitu 4 GB, což by odpovídalo spíše celé nové hře. O čem ale je?





Jak název modu Holds: The City Overhaul napovídá, jde o přepracování měst ve Skyrimu. Autoři kompletně a takříkajíc na zelené louce přestavěli města Falkreath, Winterhold a Dawnstar, přičemž ta jsou ve výsledku větší, žije v nich více lidí a především jim byl vdechnut život. Úpravám se ale nevyhnuly ani lokace Solitude a Whiterun a do světa hry byly přidány i zcela nové usedlosti jako Amber Guard a Black Moor. Ty ale byly účelově schovány v terénu, aby nebyla narušena a zastavěna divoká příroda.

Co vše tedy můžeme očekávat? Krom měst samotných se objevují i nové styly architektury, nové kostýmy postav, knihy, unikátní postavy s vlastním příběhem a také nové "rutiny", jak můžeme pojmenovat NPC vykonávající nějakou činnost. Nejde tedy o mod, který by přinesl hezčí grafiku nebo divočejší a bohatší flóru. Co se týče nových knih, ty jsou k nalezení v Book Store ve Falkreath, Haafingar Library v Solitude a The Palace of Kings Library ve Windhelmu.


Autor modifikace k tomu říká, že jeho cílem bylo vytvořit bohatší prostředí a zajistit, aby města skutečně působila jako města, aniž by se tím narušil přirozený a realistický svět původní nemodifikované hry. Vycházel přitom z toho, jakou podobu měla města v díle Oblivion. Své práci věnoval od listopadu roku 2012 a vyhradil si na ni průměrně 2 hodiny denně, takže dle toho za ní stojí celkem cca 2500 hodin práce. Modifikaci byla stažena již téměř 56.000krát a uživatelé si ji vesměs pochvalují. Stahovat můžete na obvyklém místě (viz zdroj).

Zdroj: Nexusmods

reklama