reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 1060 a nezávislé testy v Ashes of the Singularity

14.7.2016, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 1060 a nezávislé testy v Ashes of the Singularity
Včera jsme se podívali na to, s jakými benchmarky své nové GeForce GTX 1060 přišla samotná NVIDIA. Ta ji srovnává jak s její předchůdkyním, tak s konkurenčním Radeonem RX 480. Co na to ale nezávislé testy?
Firemní benchmarky GeForce GTX 1060 jsou součástí průvodce pro recenzenty, což je naprosto běžná praxe. Nikdo je tak nemůže nekriticky přijmout za směrodatné a vždy je lepší se přesvědčit díky výsledkům nezávislých testů, a to nejlépe rovnou několika. NVIDIA nám předložila konkrétně toto:





Ze srovnání vyplývá, že ve hře Ashes of the Singularity je GeForce GTX 1060 o 4 až 5 procent rychlejší než Radeon RX 480. Nyní se můžeme podívat na jiné výsledky testů v rozlišeních 1080p, 1440p a Ultra HD, ale ne na nastavení Crazy, ale na Extreme. Tato hra byla přitom vždy pro grafické karty NVIDIA problematická a ukazovala právě Radeony v dobrém světle, což se obecně přisuzuje asynchronním shaderům. NVIDIA nyní staví novou GeForce GTX 1060 právě proti Radeonu RX 480, jak ukázala i v odkazovaném průvodci pro recenzenty, kde ale rozdíl právě v Ashes of the Singularity není tak velký jako v řadě jiných titulů.





Co tedy přinesly výsledky zveřejněné serverem VideoCardz? Když začneme s rozlišením 1080p, pak GTX 1060 získala na API DirectX 12 průměrných 44,4 FPS, zatímco Radeon naprosto srovnatelných 45 FPS. V rozlišení 1440p to bylo 39 FPS na straně GeForce a 40 FPS v případě Radeonu a v Ultra HD pak 30,3 FPS vs. 31 FPS. To jsou všechno výsledky, které staví obě karty na stejnou úroveň (jednotlivé FPS řešit nebudeme). Počkejme si tedy na další benchmarky, které ukáží, jak je to s NVIDIÍ udávaným rozdílem až 30 procent ve prospěch GeForce. Zatím se můžeme podívat na příslib toho, že bude možné čip GP106 na GeForce GTX 1060 vyhnat až na frekvenci přes 2 GHz.





Screenshoty s výsledky testů můžete vidět v odkazovaném zdroji aktuality.

Zdroj: VideoCardz
reklama