reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 960 má dorazit za tři týdny

29.12.2014, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 960 má dorazit za tři týdny
Přesněji tedy za tři týdny a tři dny k tomu, čili 22. ledna. V té době se budeme moci podívat i na novou verzi Windows 10 a vzpomínat budeme na průběh veletrhu CES a doufejme tedy, že své novinky chystá i firma AMD.
Po příchodu nových karet GeForce GTX 980 a 970 se zdálo, že NVIDIA začne zanedlouho chrlit nové méně výkonné verze karet založených na architektuře Maxwell, ale namísto toho si dává na čas. O kartě GeForce GTX 960 se tak objevují informace již od září, ale zatím nešlo o nic jiného než o spekulace a jasné bylo zatím jen to, že se jí dříve či později dočkáme.





Nyní již zdroje mluví o datu 22. ledna jako o dnu, kdy nová GeForce konečně přijde na trh, čili od příchodu GTX 980 a 970 ji budou dělit plné čtyři měsíce. Důvodem má být to, že nové GPU GM206, na němž bude karta založena, nebylo dosud připraveno a NVIDIA prý ani moc nespěchala vzhledem k tomu, že na trhu bylo stále dost karet GeForce GTX 760 a 770. Výrobci samotných karet ale už jsou na novou GeForce připraveni již dávno, takže můžeme očekávat, že ihned po jejím oficiálním představení začnou na trh chrlit své modely. Ostatně jako obvykle.

Doufejme tedy, že 22. leden je konečný termín, v němž se nová GeForce objeví. O jejích specifikacích se zatím neví nic určitého. Očekávat ale můžeme 128bitové paměťové rozhraní se 2 GB GDDR5 a výrazně nižší spotřebu při porovnání s přímým předchůdcem, přičemž pro posílení napájení by měl stačit jeden 6pinový konektor PCIe.

Zdroj: Videocardz
reklama