reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hackeři získali data 80 milionů klientů americké pojišťovny Anthem

6.2.2015, Milan Šurkala, aktualita
Hackeři získali data 80 milionů klientů americké pojišťovny Anthem
V dnešní době data opravdu nejsou v bezpečí a máme zde další velký hackerský útok. Tentokrát byla cílem druhá největší zdravotní pojišťovna v USA, společnost Anthem. Hackeři získali data 80 milionů pojištěnců.
Hackerské útoky jsou velmi časté a v poslední době známe mnoho obrovských úniků. Nedávno to bylo např. Sony, útokům se nevyhnuly ani další velké společnosti jako např. Adobe koncem roku 2013. Nyní se stala cílem druhá největší zdravotní pojišťovna v USA, společnost Anthem. Útočníci získali jména, data narození, rodná čísla a čísla sociálního pojištění, adresu bydliště, e-maily, informace o zaměstnání včetně výše příjmů. Celkem byly takto získány údaje zhruba 80 milionů lidí, ať už současných nebo bývalých klientů pojišťovny.


Anthem logo


Podle společnosti Anthem hackeři nezískali čísla kreditních karet a nedostali se ani ke zdravotnickým informacím pacientů. Nyní probíhá vyšetřování celé záležitosti, do čehož se pustila i FBI. Pojišťovna nyní bude kontaktovat své zákazníky (současné i minulé) a zdarma jim nabídne služby snižující riziko zneužití dat, tedy tzn. "credit monitoring" služby zahrnující sledování vzniku půjček, zneužití kreditních karet a jiných záležitostí, které by mohly mít souvislost se zneužitím dat např. pro odcizení identity.

Zdroj: Anthem
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama