reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hannspree nabídne "nejmenší počítač na trhu"

21.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Hannspree nabídne "nejmenší počítač na trhu"
Společnost Hanspree chce vyvolat zájem zákazníků tím, že svůj HannsG Hannspree Micro-PC označila za nejmenší počítač na trhu. Jedná se tedy ve skutečnosti o další model minipočítačů ve tvaru flash disku, nebo jde skutečně o něco pozoruhodného?
HannsG Hannspree Micro-PC je tedy podobný produkt jako Intel Compute Stick a podobné produkty, jež můžeme už delší dobu najít především na čínských prodejních portálech typu DealExtreme. Hanspree využilo hardware založený na procesoru x86, takže je zřejmé, že bdeme moci využít i klasické systémy Windows.





Pod plastovým pouzdrem se skrývá 1,83GHz procesor Intel Atom Z3735F, což je čtyřjádrový zástupce tabletové generace Bay Trail-T představený v květnu minulého roku, který je vybaven základní HD Graphics na frekvenci 311 až 646 Mhz. K dispozici má 2 GB operační paměti a 32 GB na paměťové kartě, přičemž z její kapacity zbyde 25 GB, které budeme moci využít. Počítá se totiž se systémem Windows 8.1, a to s největší pravděpodobností v levné verzi s Bing. Využít ale budeme moci také slot pro karty micro SD s kapacitou až 64 GB, ovšem ten prý dokáže pracovat i se 128GB kartami.





Z fotografií je vidět, že jedna strana počítače nese rozhraní USB v plné velikosti, pak micro verzi určenou i pro napájení a pak tu je také u konektoru HDMI vypínač. A jak je to tedy s onou velikostí? Specifikace udávají rozměry 111 x 38 x 9,8 mm, takže Hanspree Micro-PC zaujme především svým štíhlým profilem, přičemž hmotnost je pouze 38 gramů.





Cena byla stanovena na 170 liber, čili cca 6200 Kč, což není zrovna málo. Však podobné PC se dá pořídit třeba už za 4000 Kč a samotný Intel chce svůj Micro Stick vybavený stejným procesorem a pamětí (RAM i Flash) s Windows 8.1 s Bing prodávat za 149 dolarů, čili v přepočtu za 3600 Kč. Na trh má přijít někdy v březnu.

Navíc to dle obrázků vypadá, že Hanspree jen přeprodává produkt Quanta NH1 pod svou značkou. Nicméně ten jsme si stejně na našich stránkách ještě nepředstavili, takže tímto aspoň trefíme dvě mouchy jednou ranou.

Zdroj: Hexus.net
reklama