reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní myš Zephyr s ventilátorem se chystá na trh

26.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Herní myš Zephyr s ventilátorem se chystá na trh
Nový hity mezi periferiemi pro PC v podobě "děravých myší" byl v podobě Zephyr Gaming Mouse povýšen na novou úroveň. V jejím případě otvory neslouží jen pro odlehčení a zanášení se nečistotami, ale také pro aktivní proudění vzduchu. 
Zephyr Gaming Mouse ohlášená již v červenci vypadá na první pohled jen jako další děravá myš, tentokrát s otvory o nepravidelném tvaru a ve třech barevných provedeních. Našlo se v ní ovšem místo k tomu, aby se dovnitř schoval malý ventilátorek, takže kdo trpí na potící se dlaně, ten může zbystřit. 
 
 
I zde se výrobce chlubí nízkou hmotností, které bylo docíleno právě i odlehčením pláště myši a vedle toho to je také rozlišení až 16 tisíc dpi plus hlavní tlačítka s udávanou výdrží 50 milionů stisků. Jde tu pochopitelně o spínače firmy Omron. 
 
 
A že jde o moderní myš, pak její ventilátor je samozřejmě vybaven RGB podsvícením, ale co otáčky? Ty mohou být nastaveny na 30, 60 a 100 procent maxima, které je 10.000 RPM. Dle výrobce má být myš i při nich tichá, ovšem vzhledem k údaji 30 dB (a stačil by i samotný údaj o max. RPM) si dovolím pochybovat o tichém provozu. Respektive to je velice individuální, ale pokud někomu nevadí ustavičně bzučící periferie v dosahu ruky, tak prosím, jeho věc. 
 
 
Myš má rozměry 122 x 65 x 41 mm a hmotnost pouze 68 gramů (bez kabelu). Založena je na senzoru PWM3389 firmy Pixart, který nabízí rozlišení 100 až 16.000 dpi, 40 G a 400 IPS, dotazovací frekvence je dle očekávání 1000 Hz a spínače Omron s vysokou výdrží zde najdeme jen pod hlavními dvěma tlačítky, ale to je obvyklý přístup. 
 
 
Zephyr je nabízen na Kickstarteru, ale tato kampaň už končí a první zákazníci se dočkají svého modelu v říjnu (79 USD). Zda se ale tento hardware dostane i na náš trh, to se ještě uvidí. 
 
reklama