reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Vive VR přijde na trh v dubnu

9.12.2015, Jan Vítek, aktualita
HTC Vive VR přijde na trh v dubnu
Společnost HTC spolupracuje s Valve na vývoji svého VR headsetu Vive, který by se dle nejnovějších informací měl dostat na trh nedlouho po nejsledovanějším modelu, Oculus Rift. To ovšem znamená pro Vive zpoždění.
O headsetu Oculus Rift tedy víme, že se chystá na trh někdy v první čtvrtině příštího roku, přičemž to samé donedávna platilo také pro konkurenční HTC Vive VR, který se dočká podpory od společnosti Valve. Nyní se ale objevila informace, že Vive VR přijde o něco později, a to v dubnu, pokud už vše půjde dobře.





HTC stále plánuje dostat předtím na trh celkem 7000 vývojářských verzí tohoto headsetu, aby si je mohla pořídit herní studia a začala pro ně tvořit nebo upravovat své hry. Informovaní lidé přitom věří, že tato legrace bude poměrně drahá, ale to je ostatně jasné už dlouho. Řeší se jednak cena samotných VR headsetů, ale také potřebná hardwarová výbava pro zajištění kvalitního herního zážitku, na což se zaměřuje také dnešní článek Virtuální realita a požadavky na grafické karty.

Valve s HTC tedy věří, že klíčem k úspěchu je těsná spolupráce s herními vývojáři, díky níž mají vzniknout kvalitní tituly, které vyváží vysoké hardwarové nároky a cenu samotného headsetu. Ovšem HTC se nechce zaměřit jen na hry, ale také obecně na zábavu, zdravotnictví, vzdělávání a obchod. Však internetové obchody by s VR brýlemi získaly obrazně i doslova nový rozměr.

Vývojářská verze HTC Vive bude představena hned na začátku příštího roku, a to na CES 2016 a v Seattlu bude probíhat akce, na níž vývojáři představí to, na čem pracují. Po celý první kvartál pak budou probíhat další konference a HTC se také zůčastní Sundance Film Festival, SXSW (The South by Southwest) a GDC (Game Developers Conference), která proběhne v polovině března, a právě během ní by mohly být zveřejněny už veškeré informace o Vive. Samotná společnost HTC chce ještě letos uspořádat událost v Pekingu (17. a 18. prosince), kde proběhne také setkání s vývojáři.

Můžeme se tedy těšit na souboj HTC Vive vs. Oculus Rift, který sice má přijít dříve, ale s jednou nevýhodou. Vive totiž hned bude mít k dispozici příslušné ovladače, zatímco Rift přijde na trh osamocen a ovladače Oculus Touch budou vypuštěny později.

Zdroj: Fudzilla
reklama