reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel má zrušit vývoj hloubkových kamer RealSense

19.8.2021, Milan Šurkala, aktualita
Intel má zrušit vývoj hloubkových kamer RealSense
Hloubkové kamery Intel RealSense kvůli nové strategii Intel IDM 2.0 podle všeho skončí. Měl se tak v úterý vyjádřit mluvčí společnosti. Již objednané kamery budou dodány, ale s další budoucností už nemáme počítat.
Objevila se (pro mnohé) překvapivá zpráva, že Intel ukončí vývoj a posléze i prodej hloubkových kamer RealSense. Ty se sice nikdy pořádně nerozšířily do komerční sféry pro koncové uživatele, byly ale docela oblíbené ve vědecké sféře pro vývoj algoritmů využívajících hloubkovou informaci. Překvapivá je tato informace i proto, že je to jen pár dní, co Xiaomi uvedlo svého robotického "psa" CyberDog, který využívá právě kamery Intel RealSense D450. V lednu byla také představena nová kamera RealSense ID se systémem rozpoznávání tváří.
 
Intel RealSense
 
Mluvčí společnosti měl v úterý říci, že firma se chce více soustředit na důležitější části svého byznysu a strategii IDM 2.0. Stávající zákazníci, kteří mají kamery objednané, je obdrží, ale další objednávky už přestává přijímat. Připomeňme, že Sagi Ben Moshe, ředitel skupiny vyvíjející RealSense, před dvěma týdny opustil Intel po 10 letech práce ve společnosti. Proslýchá se také, že zatímco věda v kamerách RealSense našla docela zalíbení, to už neplatilo o firmy, které by vyráběly produkty využívající jejich služeb (a také o zákaznících, kteří by takové produkty kupovali). Takových firem bylo málo a kupovaly relativně malá množství.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama