reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel odhalil nové serverové Atomy

5.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel odhalil nové serverové Atomy
Společnost Intel vedle nových desktopových Ivy Bridge-E představila také serverové procesory Atom s kódovým označením Avoton, které byly již dříve ohlášeny jako SoC pro Micro Servery a cloudová datacentra. Jedná se o 64bitové a 22nm procesory...
Společnost Intel vedle nových desktopových Ivy Bridge-E představila také serverové procesory Atom s kódovým označením Avoton, které byly již dříve ohlášeny jako SoC pro Micro Servery a cloudová datacentra.





Jedná se o 64bitové a 22nm procesory Atom C2000, jejichž spotřeba se pohybuje od 6 do 20 W, čemuž odpovídá také výkon daný především počtem jader. Těch totiž tyto procesory nabízí dvě až rovných osm, přičemž frekvence se pohybuje až do 2,6 GHz s využitím turba. Nové procesory také podporují dva paměťové kanály, tedy až na výjimku C2350 s jedním, a to pro ECC paměti DDR3/L na 1333 či 1600 MHz. Těch pak může být na jeden procesor až 64 GB. A krom toho mají také jednu až čtyři linky PCI Express 2.0, 2,5Gb Ethernet, SATA 6 Gbps i 3 Gbps a USB 2.0.





Společně s těmito procesory a příslušnými Micro Servery přichází na scénu také Intel Ethernet Switch FM5224, jenž dokáže propojit až 64 takových počítačů. Založen je na Intel Open Network Platform.

Samotné procesory Atom C2000 jsou již na cestě k zákazníkům, a to i ve více než 50 produktech od firem Advantech, Dell, Ericsson, HP, NEC, Newisys, Penguin Computing, Portwell, Quanta, Supermicro, WiWynn nebo ZNYX Networks.

Zdroj: TZ Intel
reklama