reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Vision 2022: pravý čas na představení Xe Alchemist?

10.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Intel Vision 2022: pravý čas na představení Xe Alchemist?
Načasování i pojmenování nově ohlášené akce Intel Vision 2022 ukazuje na to, že bychom se mohli dočkat představení právě těch karet z generace Xe Alchemist, na něž už dlouho čekáme.   
Akce Intel Vision 2022 byla ohlášena na 10. a 11. května, čili začne přesně za dva měsíce, přičemž název akce mohl být pochopitelně vybrán i na základě toho, že může jít o grafické karty a současně o vizi do budoucna. Navíc tyto dny velice dobře odpovídají tomu, co jsme se dozvěděli nedávno, a sice že Intel představí výkonné Alchemist během května. 
 
 
Nicméně Intel Vision bude zahrnovat celou řadu prezentací, technologických ukázek a také tu budou předváděcí výstavy zajištěné sponzory a partnery. A právě mezi ně by mohli patřit i AIB partneři, kteří budou vyrábět či možná již vyrábí výkonné verze grafických karet Xe Alchemist.
 
Intel Vision je přitom placená akce a jedna vstupenka přijde na 899 dolarů, což platí do 11. dubna a poté už zájemci budou muset vytáhnout 1499 dolarů, což naznačuje, že právě v dubnu se dozvíme, o čem Vision vůbec bude, neboť aktuálně Intel neříká vůbec nic konkrétního. Nicméně konference bude i vysílána online s přístupem zdarma. 
 
 
Máme tu také nový leak, který ukazuje nejspíše seznam z některého z ovladačů a konrétně pak to, jak se budou nazývat jednotlivé karty Arc Alchemist či jejich rodiny. Máme tu karty jako Arc A370M, což bude bezpochyby mobilní verze, a pak tu jsou desktopové Arc A380 či A350. O tomto stylu označení jsme ale už věděli, takže nejde o překvapení, ale je dobré ho mít potvrzeno. 
 
Zajímavý je také model Iris Xe Max A200M, neboť toto označení ukazuje, že Intel asi pro nejnižší verze samostatných DG2 použije dobře známou značku Iris, která se dříve využívala naopak pro ta nejlepší integrovaná GPU. Můžeme tu tak vidět jistou paralelu se značkou Pentium, která také dříve označovala ty nejlepší PC procesory Intelu, ale s nástupem značky Core začala být využívána pro slabé modely.


reklama