reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel vyslal do vzduchu 500 dronů a plánuje další show

17.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Intel vyslal do vzduchu 500 dronů a plánuje další show
Intel se zamiloval do nápadu tvořit s využitím armády létajících dronů světelná představení. Loni se mu podařilo vyslat do vzduchu najednou 100 dronů, které létaly ve formaci. Nyní už to bylo 500 a další představení budou následovat.
Intel minulý měsíc také představil svůj vlastní model dronu, a to Falcon 8+, který je však ve skutečnosti založen na modelu Falcon 8 od Ascend Technologies a jde o jeho vylepšenou verzi. Intel také velice rád tvoří noční světelná představení využívaje velkého množství synchronizovaných dronů a ještě nedávno měl rekord s počtem sta najednou létajících strojů. To už ale minulý měsíc dalece překonal, když na obloze nad německým Kraillingem vyslal do vzduchu hned 500 dronů, které tvořily slova a 3D obrazce. Drony přitom zvládl ovládat jediný člověk z notebooku.





Intel tato světelná představení prezentuje jako bezpečnou obdobu tradičních ohňostrojů, která může být použita také pro reklamní účely. Zcela bezpečná ale pochopitelně není, však pokud dron selže a někomu z výšky přistane na hlavě, může to být i fatální. V takovém případě ale mohou posloužit padáky, které zachrání samotný dron i případného nebožáka na zemi. Zde se můžete podívat, jak létalo 500 dronů v rámci akce Shooting Star:


Dále Intel plánuje spolupracovat se společností Disney, a to v jejím Walt Disney World Resort. Půjde o představení 'Starbright Holidays – An Intel Collaboration', v němž se využijí tři stovky dronů, které budou tvořit barevné obrazy, jež budou sledovat návštěvníci resortu. Její část s vánoční tématikou si můžete prohlédnout v tomto videu:


Intel pro tato představení využívá malinké drony vytvořené i z prostého polystyrenu, díky němuž váží jen 280 gramů. Jde o kvadrokoptéry nesoucí pouze RGB LED, které jsou programovatelné, synchronizovatelné, a pro jejich ovládání tak stačí jen jeden počítač a jeden "pilot".






Show se tak tvoří a programuje dopředu, což je jasné, neboť nikdo nemůže dokázat najednou létat s takovým množstvím dronů.

Zdroj: Hexus.net
reklama