reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Xe-HPG: hon za pokladem začne za týden

19.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel Xe-HPG: hon za pokladem začne za týden
Intel se chystá spustit scavenger hunt, čili jakýsi hon za pokladem, který bude spojený s chystanými grafikami Xe-HPG. Spuštěn bude přesně za týden, čili 26. března, ovšem jak bude vůbec probíhat?
Klasický scavenger hunt představuje spíše venkovní aktivitu, což by v tomto případě postrádalo smysl, pokud chce Intel oslovit lidi po celém světě. Lze tak očekávat spíše internetovou akci, která dle příslušných stránek xehpg.intel.com začne příští týden 26. března v 17:00 našeho času. 
 
 
Na stránkách se vedle toho píše už jen to, že se máme v tu dobu vrátit s naším tajným kódem. Ovšem jaký kod to je a kde jej máme vzít? 
 
 
Jeden kód v následující podobě se objevil v teaseru Intelu na grafiku Xe-HPG a nešlo o text, ale o zakódovanou IP adresu 35.160.237.208, která nás dovede právě na výše uvedené stránky. 
 
00100011
10100000
11101101
11010000
 
Nicméně to už bylo vyřešeno na wccftech díky uživateli duckofdeath, takže tajný kód, s nímž se máme příští pátek objevit na daných stránkách, bude pochopitelně jiný. To nám ale stále nic neřekne o tom, kde jej máme vzít, takže zatím můžeme jen hádat. Mohl by nám jej nějakým způsobem sdělit prostřednictvím Twitteru třeba Raja Koduri, který má podobné věci velice rád, zvláště když mezi jeho největší záliby patří matematika a grafika. Anebo bude zanesen v připravovaném projevu nového CEO Pata Gelsingera, který se příští týden chystá promluvit o budoucnosti Intelu. 
 
Video pak skrývalo ještě něco, a to 79.0731W a 43.0823N, což jsou pochopitelně souřadnice, které nás dovedou k ostrovu Goat Island u Niagarských vodopádů. Může jít o kódové označení Niagara Falls pro nějaký konkrétní grafický produkt, anebo jde snad o pomník Nikoly Tesly, který se na daném ostrově nachází? Tesla to spíše nebude, neboť jeho jméno už NVIDIA využila, a to pro řadu GPGPU akcelerátorů a dnes už ostatně značku Tesla nevyužívá. 
 
A pak je tu samozřejmě otázka, co nám chce Intel celou touto akcí vůbec říci a zda snad nejsou Xe-HPG blíže k vypuštění na trh, než by se mohlo zdát. My bychom je očekávali spíše až někdy v hloubi druhého pololetí, ale kdo ví.  


reklama