reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jim Keller se loučí s Intelem, přichází změny ve vedoucích pozicích

12.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Jim Keller se loučí s Intelem, přichází změny ve vedoucích pozicích
Jim Keller už dvakrát pomohl společnosti AMD dostat se na výsluní procesorových architektur, takže jeho angažmá v Intelu přirozeně vyvolalo velký zájem a ohlas. Stalo se tak už před více než dvěma lety. 
Jim Keller vstoupil do firmy Intel na jaře roku 2018, a to konkrétně do divize Technology, Systems Architecture and Client Group, v níž získal pozici viceprezidenta. My jej můžeme považovat do jisté míry i za celebritu, co se týče procesorových architektur a v posledních letech byl nejvíce zmiňován ve spojení z AMD Zen. Na ní ale pracovala řada lidí a Keller pochopitelně není architektonický superman, který by vše sám vymyslel a oddřel. 
 
 
Nyní se dozvídáme, že Intel bude provádět zásadní změny i mimo divizi Technology, Systems Architecture and Client Group, což znamená i to, že Jim Keller odejde z pozice viceprezidenta a ještě než se s Intelem opravdu rozloučí, bude k dispozici po dobu příštího půl roku jako konzultant, aby celý proces usnadnil. 
 
Dle oficiálního vyjádření Intelu ale platí, že Keller dne 11. června 2020 rezignoval na svou pozici, a to z osobních důvodů. Nic bližšího se tak nedozvíme a Intel samotný jen poděkoval Kellerovi za uplynulé dva roky a popřál mu i jeho rodině vše nejlepší do budoucích let. 
 
Zároveň pak Intel uvedl, že jeho Technology, Systems Architecture and Client Group (TSCG) je plná zkušených inženýrů, které vede CTO a prezident divize Dr. Venkata (Murthy) Renduchintala a že provádí s okamžitou platností následující změny. 
 
Sundari Mitra (bývalý zakladatel a CEO NetSpeed Systems) přestane vést divizi Configurable Intellectual Property and Chassis Group a získá vlastní zbrusu novou IP Engineering Group pro vývoj nových technologií. 
 
Gene Scuteri nově povede divizi Xeon and Networking Engineering Group, Daaman Hejmadi se vrátí do čela Client Engineering Group a pokud jde o Manufacturing and Product Engineering Group, jejím šéfem i nadále zůstane Navid Shahriari.


reklama