reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Létající taxi Volocopter se vznese v roce 2023, lístky jsou už vyprodány

13.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Létající taxi Volocopter se vznese v roce 2023, lístky jsou už vyprodány
Společnost Volocopter chce spustit provoz létajících taxi v Singapuru za zhruba 2-3 roky. Nedávno byl spuštěn předprodej lístků na zahájení provozu služby, a i přes ne zrovna nízkou cenu jsou už všechny vyprodány.
Projekty létajících taxi jsou v hledáčku mnoha společností. Jednou z nejslibnějších je Volocopter, který by chtěl spustit první lety v Singapuru. Tam by se to mělo povést za 2-3 roky, tedy patrně někdy v průběhu roku 2023. V říjnu 2019 proběhl první demonstrační let v okolí Marina Bay, kde se budou konat také první komerční lety společnosti. Pro provoz v dalších zemích a městech ale budou potřeba další povolení a společnost nyní jedná s CAAS i European Union Aviation Safety Agency (EASA).
 
Volocopter
 
Předprodej lístků na první lety v Singapuru byl zahájen v polovině září za cenu 300 EUR (cca 7900 Kč) se zálohou ve výši 10 %. Nyní už předprodejní systém společnosti hlásí, že je vyprodáno všech 1000 dostupných rezervací. Let bude trvat asi po dobu 15 minut, má zahrnovat i video a osobní certifikát o provedeném letu.
 
Společnost hodlá zaměstnat tým 50 lidí, kde budou piloti, inženýři, manažeři i operační pracovníci a do roku 2026 se předpokládá, že bude zaměstnávat okolo 200 lidí.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama