reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG UltraFine 5K mají zásadní problém s rušením od Wi-Fi

1.2.2017, Jan Vítek, aktualita
LG UltraFine 5K mají zásadní problém s rušením od Wi-Fi
Společnost LG si zadělala na pořádnou ostudu, když dodala na trh zásadní novinku v podobě monitorů UltraFine 5K exkluzivně pro počítače Apple, která má problém se rušením od Wi-Fi routerů. Když jsou moc blízko, obraz může i zcela zmizet.
Nástupce monitorů Thunderbolt Display pro počítače firmy Apple, to jsou nové monitory LG UltraFine 5K a jak se ukázalo, ty mají naprosto zásadní designovou chybu. Jejich elektronika není dostatečně odrušená, na což při vývoji evidentně nikdo nepřišel, nebo se tomu nevěnovala pozornost. Pokud tak tyto monitory umístíme do vzdálenosti dvou metrů od routeru, což rozhodně není výjimečná situace, obraz se začne klepat. A pokud se router ocitne opravdu blízko monitoru, obraz zcela zmizí a monitor je v takové chvíli zcela nepoužitelný. Zástupce firmy LG Electronics už tento problém potvrdil a uvedl, že se to týká pouze modelu UltraFine 5K.





A aby toho nebylo málo, dle serveru 9to5Mac může blízký router (Apple AirPort Extreme) u monitoru UltraFine 5K způsobit i to, že se počítač (v daném případě MacBook Pro) musí restartovat, aby šlo monitor zapojit. Až když byl router přesunut do jiné místnosti, byl prolém vyřešen. Právě k tomuto případu se vyjádřil výrobce monitoru s tím, aby redaktor serveru umístil svůj router alespoň dva metry od monitoru a dal vědět, kdyby to náhodou nepomohlo.

Můžeme se také podívat na uživatelské recenze tohoto monitoru, z nichž některé jsou pozitivní, ale mnohem více jej označuje za zcela nevyhovující. Řada zmiňuje problémy s blízkým routerem, ale pak tu jsou také další problémy, jako náhodné poblikávání bez zjevného zdroje rušení poblíž, špatná detekce zapojených zařízení do USB, špatně provedený konektor na zadní straně monitoru, kvůli němuž obraz vypadává i při mírnější manipulaci a pak tu jsou i perličky jako to, že po zapojení externího monitoru displej samotného notebooku zapomene nastavený jas.

Asi bychom se nedivili, kdyby LG začalo tyto monitory svolávat. Samotný problém s rušením od routeru by měl být poměrně snadno vyřešitelný EM stíněním, ale jak naznačují připomínky uživatelů, tento problém zdaleka není jediný. Uvidíme, jaká bude reakce firmy LG a především Applu.

Zdroj: ArsTechnica
reklama