reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li DK01: stolní skříň, a to doslova

12.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li DK01: stolní skříň, a to doslova
Společnost Lian Li už dala finální podobu svému počítačovému stolku DK01, který zároveň poslouží jako počítačová skříň. Přicestovala s ním na letošní CeBIT, kde rovněž zveřejnila, že se má již brzy dostat na trh.
Počítačový stolek a skříň v jednom, Lian Li DK01, byl poprvé představen již na začátku tohoto roku, ale pouze v podobě prototypu, na němž výrobce od té doby provedl řadu změn. Stále jde o celý počítačový stolek s vlastníma nohama a místem pro obsáhlou PC sestavu, ovšem nyní již jeho nohy nejsou červené, ale černé, čímž se celý vzhled sjednotil.





Dále máme na pravé straně jakousi "kapsu" se čtyřmi věšáky, které můžeme využít třeba pro sluchátka. Individuálně odnímatelné diskové šachty se přesunuly na levou stranu, aby uvolnily místo pro vodní chlazení, díky čemuž skříň podporuje až 360mm radiátory. Pak je tu nová odnímatelná polička pro klávesnici a myš, podpora až třech monitorů namísto dvou a nakonec budou k dispozici dvě verze se šířkou 900 mm a 1200 mm.





Firma Lian Li poděkovala svým zákazníkům za zpětnou vazbu, která jí pomohla skříň dokončit a slíbila, že obě verze se dostanou na trh již brzo. Nabídnout mají ty samé vlastnosti, takže to, co se vejde do 1200mm stolku, se vejde i do 900mm. Na otázky ohledně síly a odolnosti tohoto stolku, který by měl nést slušnou nálož hardwaru a tři monitory navrch, Lian Li odvětilo, že s tím nebude žádný problém. Stůl má být velmi pevný, a to i bez svého hlavního šuplíku pro hardware.





Co se týče přesných informací o dostupnosti a ceně, ty zatím firma odmítla podat, protože DK01 ještě není zcela dokončen a ve výrobě. Nicméně již jsou k dispozici finální specifikace.





Rozměry stolu tedy jsou 900/1200 x 800 x 600 mm (Š x V x H) a samotná "polička" pro klávesnici má rozměry 800 x 65 x 240 mm. Až na vrchní sklo je stůl celý vyrobený z hliníku a nabídne prostor pro devět 2,5" či 3,5" zařízení a jednu tenkou optickou mechaniku. Slotů pro karty tu je deset, mezi podporované desky patří ty s formáty ATX, Micro ATX či HTPX, pro chlazení poslouží až šest 120mm ventilátorů a vepředu máme čtyři porty USB 3.0 a dva audio. Maximální délka karet je 380mm, ATX zdroj může mít hloubku až 280 mm, procesorový chladič výšku 170 mm a pak tu máme pozici pro již zmíněný 360mm radiátor.
Zdroj: TZ Lian Li
reklama