reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li PC-Q19: třípatrová skříň

25.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Lian Li PC-Q19: třípatrová skříň
Jednou z firem, která i ve světě počítačových skříní neúnavně vymýšlí stále nové a originální modely, je Lian Li. Ta si tentokrát připravila model PC-Q19, tenkou skříň se třemi patry určenou pro HTPC nebo kanceláře.
Počítačová skříň Lian Li PC-Q19 je jako obvykle celá, nebo téměř celá z hliníku a k dispozici by měla být v černém a stříbrném provedení. Jedná se o model navazující na starší Lian Li PC-Q12, jenž byl představen již v roce 2012 společně s PC-Q18. Dle výrobce se PC-Q19 bude hodit především pro počítače typu HTPC nebo kancelářská PC. Měla by být tedy elegantní a zároveň prostorově úsporná, přičemž to první ať posoudí každý sám, ale o tom druhém nemůže být sporu. PC-Q19 má totiž velmi malý půdorys, a to díky tomu, že vrství na sebe tři patra. Stabilitu zajistí odnímatelný stojan a přední panel nám nabídne krom podsvícené lišty jen tlačítko Power a dva porty USB 3.0. Vzhledově tedy přeplácaná není.





Ve spodním patře je pozice pro základní desku formátu Mini-ITX a zbyde tu dost místa i pro procesorový chladič. Sice tedy nízkoprofilový, ale jak ukazuje jedna z fotografií, vejdou se sem i poměrně výkonné modely. Střední patro může díky tzv. Riser card hostit grafickou kartu s rozhraním PCI Express, která má délkový limit 220 mm a připraveny jsou pro ni dvě záslepky i dostatek místa navíc. Nahoře pak bude sedět napájecí zdroj formátu SFX, přičemž k některým modelům můžeme potřebovat prodlužovací kabely, aby dosáhly až k desce.





Co se týče úložných zařízení, můžeme do útrob PC-Q19 umístit až tři 2,5" zařízení a jedno 3,5". Samotnou skříň můžeme umístit i horizontálně, aby zapadla mezi ostatní elektroniku v obývacím pokoji. Dále tu máme bočnice připojené bez pomoci šroubků, takže je můžeme snadno a rychle sejmout a nechybí ani prachové filtry, které jsou přidržovány magnety. Součástí skříně je také jeden vrchní 120mm ventilátor.





Lian Li PC-Q19 bude k dispozici během několika dní za doporučenou cenu 149 USD. To se ale týká obchodu Newegg a je otázkou, kdy dorazí do našich obchodů.

Zdroj: techPowerUp
reklama