reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lian Li má další skříně pro datové servery

28.3.2012, Jan Vítek, aktualita
Lian Li má další skříně pro datové servery
Japonský výrobce hliníkových skříni Lian Li si připravila nové modely PC-Q12 a PC-Q18, které vystavovala již na začátku roku na CES 2012. Jedná se o modely určené pro vytvoření malých datových serverů, díky čemuž nabídnou více diskových...
Japonský výrobce hliníkových skříni Lian Li si připravila nové modely PC-Q12 a PC-Q18, které vystavovala již na začátku roku na CES 2012. Jedná se o modely určené pro vytvoření malých datových serverů, díky čemuž nabídnou více diskových pozic než obvyklé skříně takové velikosti.





Obě skříně podporují základní desky formátu Mini-ITX (Q18 také DTX), dále snadno odstranitelné boční panely a podporu rozhraní USB 3.0 na předním panelu. Model PC-Q12 je štíhlý s rozměry 88 x 365 x 208 mm (Š x V x H) a uvnitř ní je místo na čtyři 2,5" HDD či SSD. Nepodporuje však interní optické mechaniky či přídavné karty, ovšem volitelně prý lze na zadní část připnout externí mechaniku.





Dále nabídne 300W zdroj s certifikací 80 Plus a pro chlazení využije vrchní 80mm ventilátor, který bude foukat vzduch přímo na základní desku. K dispozici bude ve dvou tradičních zbarveních - černém a stříbrném - a její cena byla stanovena na 159 USD.





Lian Li PC-Q18 je větší a obsahuje čtyři snadno dostupné Hot-Swap pozice pro 3,5" disky a dále má i spodní rámeček pro další 3,5" disky nebo tři 2,5" HDD/SSD. Její rozměry jsou 199 x 290 x 365 mm (Š x V x H), díky čemuž se dovnitř vejde také jedna optická mechanika a až dvě karty dlouhé až 340 mm. Chladič procesoru může mít na výšku až 160 mm.





Chlazení zde zajistí dva 140mm ventilátory a i v tomto případě budou k dispozici dvě barevné verze. Cena zůstala stejná - 159 USD, ovšem tato skříň neobsahuje zdroj, takže dokoupit si musíte nějaký standardní ATX.

V Severní Americe budou oba modely k dispozici od konce dubna, ovšem o dalších regionech se nemluvilo.

Zdroj: TZ Lian Li
reklama