reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech G910 Orion Spark: herní klávesnice posunující hranice

17.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Logitech G910 Orion Spark: herní klávesnice posunující hranice
Logitech si připravil novou herní klávesnici s celkovým označením G910 Orion Spark RGB Mechanical Keyboard, která má být nejvyspělejším herním modelem na světě. Využívá zcela nové mechanické klávesy a zaměřuje se i na podsvícení.
Logitech G910 Orion Spark RGB Mechanical Keyboard je vybavena novými mechanickými tlačítky Romer-G, které mají dle tiskové zprávy nabídnout "o 25 procent rychlejší sepnutí" než jiné mechanické klávesy. Logitech je sice nejmenoval, ale je zřejmé, že srovnává především s Cherry MX. Vedle toho tu máme vylepšený systém podsvícení, aplikaci Arx Control a také devět programovatelných kláves.





Nová klávesnice by měla být také velmi odolná, na což poukazují snad všichni výrobci mechanických modelů. To se týká nejen jejího těla, ale také tlačítek Romer-G se zdvihem 1,5 mm, jež mají vydržet až 70 milionů stisků. Logitech se o jejich konstrukci moc nerozpovídal, ale z uvedeného obrázku je patrné, že jde o prostá tlačítka s pružinkou a lineárním stiskem. Obrázek ale také ukazuje, kde je umístněna SMD dioda.





Dioda se nachází přesně uprostřed tlačítka, čili ne nahoře nebo dole, jak je tomu v případě klasických Cherry MX. Výhodou pak je, že taková LED dokáže stejnoměrně podsvítit celou plochu klávesy, čehož Logitech patřičně využil především u kláves ASWD a programovatelných kláves. Ostatní klávesy mají své popisky umístěny uprostřed, zatímco u klávesnic s Cherry MX najdeme hlavní popisky v horní nebo spodní části dle toho, kde je umístěna LED.





Zde navíc můžeme barvu podsvícení u každé klávesy měnit a namíchat si libovolný odstín z palety 16,8 milionu barev, čili jde o RGB diody. Další specialitkou je dokovací drážka, do níž budeme moci umístit chytrý telefon a využít na něm speciální aplikaci, která funkce klávesnice rozšíří.





Kláves G je tu tedy celkem devět a jako obvykle máme k dispozici tři profily, jež dovolí najednou naprogramovat až 27 funkcí a maker. Aplikace Arx Control je určena pro mobinlí telefony s operačním systémem Android nebo iOS a spolupracuje s obslužným softwarem LGS. Slouží pro zobrazení různých informací na obrazovce mobilního telefonu, třeba o výkonu počítače nebo informací z dané hry a posloužit může také k ovládání multimédií. Něco podobného nabídne také Roccat u své klávesnice Skeltr.

Rozměry klávesnice jsou 210 x 505 x 35,5 mm, hmotnost 1,5 kg a využito je klasické rozhraní USB 2.0. Záruka je standardní dvouletá a dostupnost je naplánována na listopad, přičemž doporučená cena byla stanovena na 4984 Kč. Je to tedy klávesnice pro opravdové nadšence nejen díky svým funkcím, ale také kvůli své ceně.

Zdroj: TZ Logitech
reklama