reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech se snaží o nejlehčí bezdrátovou myš. Přivítejte G Pro X Superlight

18.11.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Logitech se snaží o nejlehčí bezdrátovou myš. Přivítejte G Pro X Superlight
Herní značka Logitech G představila bezdrátovou myš pro e-sports, která váží necelých 63 g. Výrobce přitom ani nemusel použít „děrovaný“ design. Myš se chlubí špičkovým senzorem Hero 25K z modelu G Pro Wireless, ale stojí ještě více.
Výrobci herních myší se dlouhodobě předhánějí v tom, kdo nabídne optický snímač s vyšším rozlišením. Relativně nedávno ovšem vypukl tichý boj o nejlehčí myš, kterou podpořily modely s perforovaným povrchem. Stále více hráčů se totiž snaží při výběru zohlednit nízkou hmotnost, která umožňuje s myší snadněji pohybovat po podložce a snižuje únavu ruky při dlouhém hraní. Ačkoliv je ideální hmotnost myši dosti individuální záležitostí, výrobcům přináší tento hon za nižší váhou další příležitost, jak pomocí čísla v parametrech ukázat, že právě jejich herní hlodavec je lepší než konkurence. A právě na hráče preferující ultralehké myší cílí novinka od značky Logitech G.
 
 
Logitech G Pro X Superlight je podle výrobce „nejlehčí bezdrátová herní myš pro e-sporty“. Hmotnost se podařilo snížit na necelých 63 g, a to i přesto, že se myš nesvezla na módní vlně „děrovaného“ designu. Přece jen menší množství plastu umožňuje o pár gramů snížit hmotnost myši, čehož využívá třeba nedávno představený model SteelSeries Aerox 3 Wireless vážící 66 g. V případě „drátových“ myší se výrobce díky absenci baterie pochopitelně může s hmotností dostat až o pár desítek gramů níže. Vraťme se ovšem k právě představené novince Logitech G Pro X Superlight, která vychází z již prodávaného modelu Logitech G Pro Wireless o hmotnosti 80 g.
 
Obě myši používají optický senzor Logitech G Hero 25K s rozlišením 25 600 DPI a přesností snímání lepší než než 1 mikrometr. Výrobce v tiskové zprávě uvádí, že se jedná o velikost nižší než jedna padesátina tloušťky lidského vlasu. Tento senzor by navíc měl být díky chytrému systému správy napájení až desetkrát energeticky úspornější než předchozí senzory Logitech G, čehož využívají právě bezdrátové myši. Proti G Pro Wireless ovšem zmizelo tlačítko pro rychlou změnu DPI, které se nacházelo ve spodní části. Pokud tedy budete chtít snížit nebo zvýšit citlivost myši, nezbyde vám než otevřít software G Hub a upravit nastavení tam. V softwaru lze také přepínat mezi uživatelskými profily, které zůstávají uloženy v interní paměti myši.
 
 
Kvůli snížení hmotnosti musely ustoupit i další designové či funkční prvky. Místo podsvíceného loga Logitech G a indikátoru DPI vedle rolovacího kolečka obsahuje myš pouze jednu decentní LED, která ukazuje stav baterie. Marně byste hledali také modulární odnímatelná tlačítka, která umožnila myš upravit pro praváky či leváky. G Pro X Superlight místo toho nabízí design přizpůsobený pouze pro pravoruké hráče. Myš využívá bezdrátovou technologii Lightspeed na frekvenci 2,4 GHz s USB přijímačem, který lze při přenášení ukrýt do těla myši. V případě výdrže baterie uvádí oficiální specifikace hodnotu 70 hodin konstantního pohybu.
 
Logitech G Pro X Superlight je již k dispozici v černé a bílé barvě v oficiálním e-shopu této herní značky. V běžné distribuci se objeví v průběhu ledna. Cena byla stanovena na 4 129 Kč. V balení se nachází také volitelná krytka s PTFE patkou a nesmekavá páska.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama