reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Metal Gear Solid V: krabicová verze obsahuje jen prázdný disk

31.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Metal Gear Solid V: krabicová verze obsahuje jen prázdný disk
Pokud jste ten typ zákazníka, který si své hry raději ještě kupuje v maloobchodě v podobě krabicové verze, pak můžete zbystřit. V případě titulu Metal Gear Solid V si totiž koupíte Blu-ray disk, který obsahuje jen instalaci Steamu.
Toužebně očekávaný titul Metal Gear Solid V: The Phantom Pain už přinesl firmě Konami řadu problémů. Jeho vývoj stál už na 80 milionů dolarů, kvůli čemuž musely být práce na ostatních titulech dočasně pozastaveny a nyní tu máme nepříjemnou zprávu pro ty, kteří si chtějí pořídit krabicovou verzi hry.





Takové verze si zákazníci pořizují obvykle proto, aby měli v ruce fyzické médium, z nějž budou moci hru instalovat. Více uživatelů tedy raději využije elektronickou distribuci hry přes Steam nebo jinou službu, což znamená nutnost jejího stáhnutí z Internetu, což majitelé krabicové verze dělat nemusí. Tedy nemuseli, ale v případě Metal Gear Solid V se tomu nevyhnou. V krabici se totiž nachází jen prosté CD, na němž je uloženo necelých 9 MB, což zabírá instalace Steamu.





Společnost Konami neuvedla, proč se rozhodla vydat takovou krabicovou verzi, ale my můžeme hádat, že tak učinila jednoduše proto, aby zabránila předčasnému úniku nelegálních kopií her před oficiálním datem uvedení na trh. A to nastane zítra, 1. září.

To je sice velmi hezké, ale pak jaksi koupě krabicové verze naprosto postrádá smysl. Její majitelé si stejně budou muset celých 28 GB stáhnout z Internetu a dodané CD mohou využít třeba jako podtácek. Konami bylo i v ostatních ohledech až moc úzkostlivé a herním recenzentům ani nechtělo rozeslat testovací verze hry. Pokud tedy recenzenti chtěli nový MSG V vyzkoušet, museli se dostavit na předem určené místo a tam měli možnost si hru pod dohledem zahrát. Vypadá to tedy, že v poslední době přestal v království Konami vládnout zdravý rozum.

Zdroj: KitGuru
reklama