reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chystá druhou generaci senzoru Kinect pro Windows

27.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Microsoft chystá druhou generaci senzoru Kinect pro Windows
Společnost Microsoft nedávno vypustila do světa zbrusu novou konzoli Xbox One, která ještě v tomto roce dostane novou generaci senzoru Kinect. A na konci minulého týdne Microsoft oznámil, že si nový Kinect chystá také pro klasická PC, ovšem...
Společnost Microsoft nedávno vypustila do světa zbrusu novou konzoli Xbox One, která ještě v tomto roce dostane novou generaci senzoru Kinect. A na konci minulého týdne Microsoft oznámil, že si nový Kinect chystá také pro klasická PC, ovšem ta se ho dočkají až v příštím roce. Hlavním plusem má být vylepšená citlivost, čili lepší "čtení" pohybu těla, což bude mít za logický následek celkově lepší ovládání pomocí vlastního těla.





Nový Kinect pro Xbox One nabídne RGB kameru s rozlišením 1920 x 1080, vylepšení infračervený senzor a ovládání hlasem. Ve výsledku má pak nový Kinect být schopen zaznamenat i pohyb jednoho prstu, a to prakticky s nulovým zpožděním. Chystaný Kinect pro PC pak bude založen na stejných technologiích, takže by měl nabídnout v podstatě to samé. Klasické počítače bychom tedy mohli díky Kinectu ovládat gesty a hlasem ještě lépe než předtím, což má popohnat vývoj celé této oblasti.





K tomu má přispět také technologie Time-of-Flight, která je schopna zaznamenat i těžko pozorovatelné pohyby, jako je například lehké natočení zápěstí a neujdou jí ani záhyby na šatech. Dále tu poslouží pole mikrofonů, jež má být schopné zaznamenat vybraný hlas i v hlučné místnosti a zaměřit se na něj a pak tu máme také celkově šiřší záběr sledovaného prostoru.

Ke sledování pohybu lidského těla převedeného na kostru zde také poslouží celkově vyšší počet sledovaných bodů, přičemž maximálně lze takto sledovat pohyb až šesti lidí najednou a díky novému IR senzoru to půjde zařídit i při velmi slabém osvětlení scény.

Zdroj: X-bit labs
reklama