reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft nám nechá 30 GB zdarma na OneDrive

14.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft nám nechá 30 GB zdarma na OneDrive
Na začátku Microsoft k nelibosti mnoha svých zákazníků oznámil, že už nebude nabízet neomezené úložiště na OneDrive, které bude již omezené, a to na maximální 1 TB. Vedle toho chtěl také drasticky omezit volný prostor nabízený zdarma, a to na pouhých 5 GB.
Opatření Microsoftu ihned přineslo kritiku a dle množství nesouhlasných komentářů jsme mohli i čekat, že některá nová opatření budou zrušena či alespoň zmírněna. Microsoft argumentoval především tím, že někteří uživatelé OneDrive zneužívali, ale šlo především o předplacenou službu s neomezeným úložným prostorem. Objevili se totiž lidé, kteří si z OneDrive udělali svou osobní filmotéku a uložili na něj až 75 TB dat. Ovšem Microsoft se nerozhodl omezit pouze je, ale i ostatní. Chystal se tedy přestat nabízet předplacených 100 a 200 GB a ponechat pouze 50 GB za dva dolary měsíčně. Stejně tak se chystal zkrouhnout 15 GB na OneDrive zdarma, zrušit všechny dosavadní bonusy, a ponechat nám pouhých 5 GB, což už je na dnešní dobu velice málo.





Nyní máme přitom možnost využívat 15 GB na OneDrive zdarma a k tomu dalších 15 GB jako bonus za to, že využíváme funkci automatického zálohování fotografií z mobilu, což se mělo brzy smrsknout, ale nesouhlasné komentáře donutily Microsoft jako již mnohokrát otočit. Mluvčí firmy se dokonce omluvil za to, že původní oznámení Microsoftu vyznělo jako kárání zákazníků za to, že využívali jeho produkt.

Jak to tedy bude s gigabajty zdarma na OneDrive? V prvé řadě je třeba říci, že dříve oznámené změny za placený OneDrive platí, takže maximem bude 1 TB, a to již od nového roku. Microsoft ale nabídne uživatelům s 15 GB zdarma plus 15 GB bonusem za automaticky uploadované fotografie, aby si tuto službu ponechali. Nicméně si budou muset odkliknout výše uvedenou nabídku.

Můžeme se tedy ptát, proč nám Microsoft nenechá dosavadní volný prostor jen tak bez ptaní. Důvodem je to, že kliknutím na tlačítko "Keep your free storage" se dostaneme k odsouhlasení podmínek, které zahrnují i zasílání reklamních e-mailů.

Zdroj: Hexus.net
reklama