reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft One Drive nabídne 15 GB zdarma

25.6.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft One Drive nabídne 15 GB zdarma
Společnost Microsoft se rozhodla zrevidovat ceny a celkovou nabídku týkající se služby One Drive pro ukládání dat na cloudový server. Asi největší počet uživatelů bude zajímat, že pro všechny tu je 15 GB prostoru zdarma, ovšem v nabídce je i 1 TB.
Úložný prostor na Microsoft One Drive, který je poskytovaný zdarma, tedy naroste ze 7 GB na 15 GB. Nicméně to Microsoft uživatelům One Drive nabídl již dříve, ale pouze jako možnost navýšení základních 7 GB podmíněnou třeba tím, že ke službě přizveme další uživatele. Tyto možnosti však zůstanou, takže ve výsledku se můžeme snadno dostat nad oněch 15 GB. Například další 3 GB dostaneme tehdy, když One Drive využijeme pro zálohování fotografií z mobilního zařízení. I tak bude ale nová nabídka daleko zajímavější pro uživatele a předplatitele Office 366.





Ti mají možnost za poplatek šesti liber či 170 korun měsíčně získat jednak možnost využít samotný balík Office 365 Personal a k němu pak automaticky získají 1 TB, přičemž v předchozí nabídce bylo pouze 20 GB. O dvě libry (nebo 80 Kč) více zaplatíme za Office 365 Home pro až pět uživatelů a 60 liber (cca 200 Kč) za čtyři roky, což je nabídka pro studenty univerzity. Pokud nechcete využívat Office 365 a potřebujete pouze prostor pro data, pak cena jsou dvě libry za každých 100 GB prostoru.

Pokud již svůj účet máte a jste třeba i předplatitelem Office 365, budou vám nové možnosti automaticky odemknuty. Microsoft dále zdůrazňuje, že pouhá kapacita online úložiště není to hlavní, čím chce zaujmout. Jsou to především služby, které jsou na ní postaveny, tedy možnosti pro sdílení nebo zmíněné Office 365. Nicméně tyto novinky jsou právě o zvyšování kapacity a lepší konkurenceschopnosti ve světě, kde jsou vážnými konkurenty služby Google Drive nebo Dropbox.

Zdroj: Hexus.net
reklama