reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft opět dává k dispozici nejnovější ISO Windows 10

25.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft opět dává k dispozici nejnovější ISO Windows 10
Microsoft se v uplynulém víkendu rozhodl, že už nebude nabízet ISO soubory pro snadnou instalaci nejnovější verze systému Windows 10. Media Creation Tool (MCT) tak oficiálně začal nabízet jen původní červencový build. Co za tím stálo?
Dle představ Microsoftu bychom si tak měli nainstalovat nejdříve původní verzi systému Windows 10 z července a k nové aktuální se propracovat s využitím služby Windows Update. To by tedy znamenalo stáhnutí celého nového sestavení systému. Firma přitom toto rozhodnutí nedokázala uspokojivě vysvětlit a není divu, však není žádný důvod, proč by si někdo nemohl rovnou z ISO souboru nainstalovat nejnovější verzi systému, která se chlubí svým vyšším výkonem, lepším zabezpečením a vyřešením řady chyb.





Nyní se Microsoft rozhodl, že listopadové verze systému v podobě ISO souborů dá opět k dispozici a také uvedl daleko lepší vysvětlení toho, proč se k tomuto kroku původně rozhodl. Je to tedy rozhodně lepší vysvětlení než to, že prostě chtěli, abychom upgradovali s pomocí Windows Update.

Microsoft uvedl, že důvod stažení listopadových ISO tkví v chybě v tomto systému. Firma vysvětluje, že po instalaci systému z těchto ISO se mohlo stát, že byla "neúmyslně pozměněna některá nastavená týkající se reklamního ID, běhu aplikací v pozadí, filtru SmartScreen a synchronizace s ostatními zařízeními". Jinými slovy, nastavení těchto věcí se vrátilo do výchozích hodnot, takže bylo povoleno ostatním aplikacím využívat reklamní ID, SmartScreen se zapnul, stejně jako synchronizace se zařízeními.

Firma si dle svých slov uvědomuje, že soukromí je věc, na kterou jsou uživatelé citliví, a tak urychleně stáhla nová ISO z nabídky. Nyní by tedy měly být k dispozici verze, které již tento problém mít nebudou.

Tyto problémy ovšem rozhodně nezpůsobila jen instalace nové verze systému ze staženého ISO souboru. Osobně se mi build 1511 nainstaloval nedlouho po svém zveřejnění právě z Windows Update a mohu potvrdit, že nastavení systému se opravdu vrátilo na výchozí včetně toho, co je uvedeno výše. Zaznamenal jsem také to, že systém vrátil Výchozí aplikace na své doporučené nastavení. Zřejmě tedy tuto chybu zaznamenal pozdě, stáhnul z nabídky ISO soubory a je možné, že současně i pozastavil distribuci nového sestavení skrz Windows Update, ale o tom se ve vyjádření nedočteme.

Zdroj: Hexus.net
reklama