reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft opravil odstraněný patch, má to ale své ale

28.8.2014, Radan Tuhý, aktualita
Microsoft opravil odstraněný patch, má to ale své ale
Microsoft zařadil do dnešního balíčku pravidelných čtvrtečních aktualizací také opravenou verzi vadné a následně rychle odebrané záplaty MS14-045. Nainstalovat nový patch ale bohužel nestačí.
Microsoft oznámil svým uživatelům, že si mohou stáhnout novou verzi aktualizace, která opravuje před týdnem odstraněný vadný patch. Na první pohled by se mohlo zdát, že bude stačit pouze stáhnout tuto novou aktualizaci a původní vadnou ponechat, přičemž by mělo dojít o opravě problému. To ale není tak úplně pravda.





Opravený a dnes znovu vydaný patch „2993651“ na problém s fonty je tedy k dispozici ke stažení. Jako součást této aktualizace ale Microsoft důrazně doporučuje původní vadný patch „2982791“ manuálně odebrat, což může v některých případech zahrnovat kromě samotné odinstalace také specifický postup obnášející restartování počítače a mazání některých souborů včetně zásahu do registrů, jak se můžeme dočíst zde.

V praxi to znamená, že pokud jste si vadnou záplatu neodstranili, stažení a instalace opravené verze problém neřeší. Microsoft sice prohlásil, že není nezbytně nutné vadnou záplatu odinstalovat, ale je to důrazně doporučeno. Jinými slovy - nemusíte vadnou aktualizaci odinstalovat, ale pro zachování funkčního systému prakticky musíte.

Pokud jste doposud neměli žádný problém se stabilitou systému, která souvisela s instalací vadné aktualizace, mělo by stačit odinstalovat vadnou záplatu a následně nainstalovat novou. Je tedy doporučeno toto provést i v případě, že vám vadná aktualizace žádný problém nezpůsobila.

Zdroj: PCWorld
reklama