reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft oznámil dvě bezdrátové klávesnice a myš z řady Surface

27.10.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Microsoft oznámil dvě bezdrátové klávesnice a myš z řady Surface
Spolu s novými zařízeními spatřily světlo světa také bezdrátové periferie od Microsoftu, které nesou značku Surface. Jedná se o dvojici klávesnic, jednu klasickou a druhou s ergonomickým designem, doplněné o jednoduchou, ale funkční myš.
Ke včera představenému notebooku Surface Book i7 a all-in-one PC Surface Studio, ale také řadě dalších zařízení nejen s Windows 10, bude možné připojit nové periferie z řady Surface. Všechny novinky spojuje minimalistický, světle šedý design a podpora bezdrátové technologie Bluetooth LE, která umožňuje spárovat příslušenství s počítačem na vzdálenost až 15 metrů. O napájení se vždy stará dvojice tužkových baterií velikosti AAA, přičemž výrobce slibuje výdrž až jeden rok.




Surface Keyboard


Surface Keyboard je klasická klávesnice o rozměrech 420,9 x 112,6 x 19,3 mm, která se bude dobře vyjímat v domácnosti i v kanceláři. Marně byste hledali klávesy navíc, pokud tedy nepočítáme numerickou část. Zdvih kláves je podle dostupných obrázků poměrně nízký, přesto výrobce slibuje dostatečnou odezvu při stisku. Výhodou by měla být také tichost při psaní a samozřejmě stojánek. Příliš ovšem nepotěší prodejní cena 99 dolarů, tedy bezmála 2 500 Kč bez DPH.




Surface Ergonomic Keyboard


Surface Ergonomic Keyboard si ponechává jednoduchost, ale nabízí méně obvyklý tvar pro zvýšení ergonomie. Výsledkem by mělo být rychlejší a pohodlnější psaní bez bolestí v oblasti zápěstí. Uživatelé ocení také opěrku s dvojitým polstrováním. Cena se v tomto případě vyšplhala na 130 dolarů, v přepočtu asi 3 200 Kč bez DPH.




Surface Mouse


Poslední novinkou je Surface Mouse, která má nekomplikovaný tvar vhodný pro praváky i leváky. Myš má poměrně malé rozměry a hmotnost 90 gramů, je tak vhodná také pro časté přenášení jako společník k notebooku. Jinak plastové tělo je doplněno o rolovací kolečko z kovu. Myš se bude prodávat za 49 dolarů, to znamená přibližně 1 200 Kč bez DPH.

Surface Ergonomic Keyboard je kompatibilní pouze se Surface Pro 4, Surface Book a Surface Studio. Naproti tomu Surface Keyboard a Surface Mouse lze používat v kombinaci s téměř jakýmkoliv počítačem či jiným zařízením, které má alespoň Bluetooth 4.0 a jeden z podporovaných operačních systémů: Windows 10. 8.1 nebo 8, mobilní Windows, Mac OS 10.10.5, 10.11.1 či 10.11.4 a Android 4.4.2 až 5.0. Dostupnost na českém trhu zatím nebyla potvrzena.

Zdroj: Liliputing.com
reklama