reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft pořád plánuje streamování z PC do Xbox One

4.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft pořád plánuje streamování z PC do Xbox One
Jedním z hlavních taháků platformy točící se kolem Steam Machines a Steam OS je možnost streamovat hry z PC na televizní obrazovku právě pomocí Steam Machine nebo Steam Link. Microsoft si však připravuje svou verzi s konzolí Xbox One.
Půjde tak o Microsoftí alternativu k systému Steam firmy Valve, která umožní využívat streamování her renderovaných na PC dvěma způsoby. Buď s využitím počítače Steam Machine, který bude připojen pomocí HDMI k televizoru a přes lokální síť k počítači. Ke Steam Machine si připojíme ovladač Steam Controller a budeme moci hrát i hry, které na linuxovém Steam OS nejsou k dispozici. Pokud ale máte výkonné PC, bude lepší použít daleko levnější zařízení Steam Link, které dokáže nahradit celou Steam Machine, ale právě jen za účelem streamování her z PC.





Leckdo ale má doma také výkonné PC i konzoli Xbox One a ta by mohla nyní posloužit podobně jako Steam Machine či Link. Oproti modernímu počítači, a to i tomu mainstreamovému, je totiž Xbox One výrazně slabší hardware, čemuž odpovídá i kvalita grafiky, jak můžeme vidět třeba na srovnávacích screenshotech ze hry Witcher 3 i jiných. Už z tohoto důvodu má pro hráče zvyklé na Xbox One velký smysl o takovou funkci stát.

Už dlouho se ví, že Microsoft na streamování z PC na Xbox již pracoval, což uvedl Phil Spencer v letošním červnu. Nyní se objevil dotazník, jimž Microsoft v podstatě potvrdil, že s touto funkcí počítá, pokud tedy o ni bude dostatečný zájem.





V dotazníku se Microsoft snaží zjistit, zda by chtěli mít možnost hrát PC hry na Xbox One s lepší grafikou. Phil Spencer také mluvil o možnosti využití klávesnice a myši připojené ke konzoli. Z tohoto materiálu a doposud dostupných informací ale nelze určit, kdy asi tak můžeme streamování z PC na Xbox One očekávat.

Zdroj: KitGuru
reklama