reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft předčasně končí iniciativu Xbox 20/20

11.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Microsoft předčasně končí iniciativu Xbox 20/20
Microsoft letos v květnu ohlásil iniciativu Xbox 20/20, v jejímž rámci slíbil pravidelný přísun novinek ze světa Xbox Game Studios, xCloudu, Game Pass a podobně. Ta ale nyní neslavně končí. 
Pro Xbox 20/20 tak byla založena příslušná stránka, kde se také nyní dozvíme o konci iniciativy. Ta slibovala pravidelný měsíční přísun informací po celý tento rok. To ale Microsoft osud zrovna nedodržoval a zveřejňoval novinky kdykoliv to uznal za vhodné a ne vždy po velkých dávkách jednou za měsíc. 
 
 
Microsoft tak v podstatě ohlásil iniciativu slibující pravidelný přísun novinek, kterou sám už od začátku nedodržoval a nyní tak už pouze veřejně vyhlásil to, co muselo být každému jasné. Na stránkách se dočteme, že tak činí po zhodnocení svých plánů a programu na zbytek roku a že má v zásobě tolik různých novinek například o Xbox Series X, Halo: Infinite či cloudovém hraní, že se o ně bude s námi dělit s využitím různých způsobů. 
 
Někdy využije speciální internetovou show, jindy zase jen video zveřejněné na YouTube, akce jiných společností, Xbox Wire a podobně. Cílem je tak zůstat i nadále flexibilní, což je ovšem něco zcela nezapadající do původní iniciativy Xbox 20/20, takže je otázka, proč s ní Microsoft vůbec začínal.
 
Ještě během tohoto měsíce by měl Microsoft představit světu konzoli Xbox Series S, čili tolikrát zmiňovaný Lockhart. Pak by měly být brzy ukončeny i dohady o tom, kolik budou nové konzole stát, což by firma možná mohla ohlásit právě při prezentaci své slabší Xbox a pak tu je i řada herních studií, která spadají mezi Xbox Game Studios a ta ještě nezveřejnila, na čem aktuálně pracují.


reklama