reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft přestal používat extrémně vtíravé prostředky pro vnucení Windows 10

29.6.2016, Libor Pánek, aktualita
Microsoft přestal používat extrémně vtíravé prostředky pro vnucení Windows 10
Do konce aktualizace zdarma na Windows 10 zbývá přesně měsíc a Microsoft přestává používat velmi podlé způsoby, jak vnutit uživatelům nový operační systém, i tak očekává nárůst počtu aktualizací.
Již od začátku akce bezplatného přechodu na nejnovější Windows 10 bylo jasné, že přijde den, kdy tento přechod přestane být bezplatný. Tak zněla původní dohoda a tak také platí. Přesně za měsíc a den si budou muset uživatelé aktualizaci zaplatit.

Nové Windows 10 se ale nesetkaly s tak velkým úspěchem, jak Microsoft čekal, a tak vytáhl do boje s nepříjemnými strategiemi, jak uživatele přinutit zdarma aktualizovat na nové Windows.

Nejdříve se aktualizace nabídla mezi ostatními aktualizacemi systému, následně se i sama vnutila k instalaci. Potom Microsoft začal s masivním vyskakováním upozornění na aktualizaci, kterou nezastavilo ani vykřížkování okna.

Všechny tyto podlé způsoby útlaku již přestaly fungovat, namísto toho Microsoft přichází s jednoduchým psychologickým nátlakem. Nová tabulka, nabádající na aktualizaci, znatelně upozorňuje, že za měsíc končí doba, kdy je možné aktualizovat zdarma.





Očekává se, že právě poslední měsíc do konce této akce se znatelně navýší počet lidí používající nejnovější operační systém. Dalším důvodem, proč Microsoft přestal vnucovat svůj nový OS, může být i to, že žena vysoudila čtvrt milionu za nechtěnou aktualizaci na Windows 10.


Chystá se velký výroční update


Zanedlouho to bude rok, kdy byly Windows 10 uvedeny do provozu, a při této příležitosti chystá Microsoft velkou aktualizaci, která přinese velkou spoustu novinek.

Podle uniklých informací má aktualizace dorazit až 2. srpna, tedy 4 dny po ukončení aktualizace zdarma. I to může popohnat uživatele, aby aktualizovali, zkrátka se chystá vylepšení, které může Windows 10 učinit velmi dobrým systémem. V případě neaktualizace by potenciálně promarnili příležitost.

Zdroje: PC World (1, 2)
reklama